Keptas upėtakis
Sukurtas: 2018-02-19
  • keptas upėtakis

    keptas upėtakis

Neturime daug galimybių paskanauti šviežią žuvį. Tokią šviežią, kad jos nesugadinsi paruošdamas. tai kas gali būti geriau šviežio upėtakio. Taip, tvenkiniuose augintas upėtakis nėra toks nuostabus kaip išaugęs švarios upės tėkmėje. Tačiau tai geriau nei dauguma užjūrio žuvų pagulėjusių ant ledo kelias dienas.

2 vidutinio dydžio upėtakiai - 1 kilogramas;
0,5 kg kalofijoro;
Pusė citrinos;

Druska, juodieji pipirai,
Trys šaukštai aliejaus,

Padažui

Šaukštas sviesto;
Šaukštas miltų;

Upėtakį supjaustome 3-5 centimetrų gabaliukais. Padruskiname, papipiriname ir apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje stipriai įkaitiname aliejų ir po 1 minutę apkepame iš visų keturių pusių. 

Prieš tai garuose paruošiame kalafiorus. 

Ištirpiname sviestą, apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepinus įpilame keletą samčių iš upėtakio galvų išvirto sultinio. Maišant įdedame šaukštą miltų. 


 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdarytų kiaušinių receptas

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas