Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Atnaujinta: 2023-01-20

  Obuolių pyragas labai puikiai tiks su maskarponės sūriu. Itališkas šedevras daromas iš grietinėlės kuri suteikia maskarponės sūriui riebų švelnumas. Maskarponės švelnumas persiduoda ir obuolių pyragui. Šį obuolių pyragą būtina išbandyti, jis turėtų išeiti sultingas, itin minkštas, tiesiog tirpstantis. Padauginti maskarponės sūrio neverta nes kai kam nepatinka per didelis sviestiškas riebumas. Recepte taip pat panaudota pusė cukraus lyginant su kitais klajojančiais receptais. Jo tikrai nepritrūko. 

500 g nuluptų ir išsėklintų obuolių supjaustytų smulkiomis skiltelėmis,
250 g maskarponės,
250 g miltų,
150 g cukraus,
100 g aliejaus ( galima pakeisti tirpintu sviestu)
2 kiaušiniai,
Arbatinis šaukštas kepimo miltelių,
Pusė šaukštelio druskos,
Galima vanilės ir cinamono

  Nurodytas kiekis bus sutalpintas į 28 centimetrų skersmens silikoninę kepimo formą. Obuolių pyragas nelips prie silikoninės formą ir nereikalingas kepimo popierius. Tačiau prieš pilant tešlą formą ištepam sviestu.

  Miltai sumaišomi su druska ir kepimo milteliais. 

 Tešla daroma atskirai, labai praverčia virtuvės kombainas. Pirmiausia sumaišomas maskarponės sūris, cukrus, aliejus, vanilė, kiaušiniai. Suplakus įberiami ir išmaišomi miltai.

  Supjaustyti obuoliai sumaišomi su cinamonu ir sudedami į tešlą. Švelniai išmaišoma.

  Obuolių pyragas su maskarpone kepmas 175 laipsnių temperatūroje apie 1 - 1:15 valandos. Ar obuolių pyragas gatavas galima sužinoti bedant pagaliuką. Jei tešlos ant pagaliuko nelieka - pyragas paruoštas

obuolių pyragas su maskarpone



 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas