Naminis obuolių pyragas
Atnaujinta: 2020-09-30

  Obuolių pyragams geriausiai tinka daug cukraus turintys etnografinių veislių, gana daug rūgšties turintys obuoliai. Vieną tokią obelį radome viduryje laukų, kažkokie paukščiai, o gal karvės pasidalino suvalgytu obuoliu. Paskiepyjome savo obelį atrastos obels skiepu ir dabar rugsėjį obuolių pyragą kepant belieka išeiti į lauką ir nusiskinti keletą obuolių. 

 

Tešla:
Miltai 500g
Margarinas 300g
Sviestas 100g
Cukrus 150g
Kiaušiniai 1vnt

Įdaras:
Obuoliai 1kg
Cinamonas 1,5g
Cukrus 150g
Krakmolas 50g
Razinos 100g

Paruošimas:
Visus tešlos komponentus sumaišome rankomis iki vientisos masės. Iš 2/3 tešlos iškočiojame 1cm storio paplotį ir išklojame formos dugną bei šonus.
Kepame 180°C 20min.

Obuolius nuvalome ir pjaustome kubeliais 2x2cm, sumaišome su cukrumi, cinamonu ir krakmolu, dedame išplautas razinas.
Sumaišome ir dedame ant iškeptos tešlos viršaus. 
1/3 likusios tešlos iškočiojame, supjaustome plonomis, 0,5cm storio juostelėmis ir dedame ant obuolių formuodami groteles.
Kepame 180°C apie 30-45min.

Rekomenduojama karštą pyragą valgyti su ledais, o šaltą su vaisiais, trintomis braškėmis.

 

Obuolių pyragas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Naminis obuolių pyragas

Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: