Naminis obuolių pyragas
Atnaujinta: 2020-09-30

  Obuolių pyragams geriausiai tinka daug cukraus turintys etnografinių veislių, gana daug rūgšties turintys obuoliai. Vieną tokią obelį radome viduryje laukų, kažkokie paukščiai, o gal karvės pasidalino suvalgytu obuoliu. Paskiepyjome savo obelį atrastos obels skiepu ir dabar rugsėjį obuolių pyragą kepant belieka išeiti į lauką ir nusiskinti keletą obuolių. 

 

Tešla:
Miltai 500g
Margarinas 300g
Sviestas 100g
Cukrus 150g
Kiaušiniai 1vnt

Įdaras:
Obuoliai 1kg
Cinamonas 1,5g
Cukrus 150g
Krakmolas 50g
Razinos 100g

Paruošimas:
Visus tešlos komponentus sumaišome rankomis iki vientisos masės. Iš 2/3 tešlos iškočiojame 1cm storio paplotį ir išklojame formos dugną bei šonus.
Kepame 180°C 20min.

Obuolius nuvalome ir pjaustome kubeliais 2x2cm, sumaišome su cukrumi, cinamonu ir krakmolu, dedame išplautas razinas.
Sumaišome ir dedame ant iškeptos tešlos viršaus. 
1/3 likusios tešlos iškočiojame, supjaustome plonomis, 0,5cm storio juostelėmis ir dedame ant obuolių formuodami groteles.
Kepame 180°C apie 30-45min.

Rekomenduojama karštą pyragą valgyti su ledais, o šaltą su vaisiais, trintomis braškėmis.

 

Obuolių pyragas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Naminis obuolių pyragas

Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas