Obuolių pyragams geriausiai tinka daug cukraus turintys etnografinių veislių, gana daug rūgšties turintys obuoliai. Vieną tokią obelį radome viduryje laukų, kažkokie paukščiai, o gal karvės pasidalino suvalgytu obuoliu. Paskiepyjome savo obelį atrastos obels skiepu ir dabar rugsėjį obuolių pyragą kepant belieka išeiti į lauką ir nusiskinti keletą obuolių.
Tešla:
Miltai 500g
Margarinas 300g
Sviestas 100g
Cukrus 150g
Kiaušiniai 1vnt
Įdaras:
Obuoliai 1kg
Cinamonas 1,5g
Cukrus 150g
Krakmolas 50g
Razinos 100g
Paruošimas:
Visus tešlos komponentus sumaišome rankomis iki vientisos masės. Iš 2/3 tešlos iškočiojame 1cm storio paplotį ir išklojame formos dugną bei šonus.
Kepame 180°C 20min.
Obuolius nuvalome ir pjaustome kubeliais 2x2cm, sumaišome su cukrumi, cinamonu ir krakmolu, dedame išplautas razinas.
Sumaišome ir dedame ant iškeptos tešlos viršaus.
1/3 likusios tešlos iškočiojame, supjaustome plonomis, 0,5cm storio juostelėmis ir dedame ant obuolių formuodami groteles.
Kepame 180°C apie 30-45min.
Rekomenduojama karštą pyragą valgyti su ledais, o šaltą su vaisiais, trintomis braškėmis.
Temos straipsniai
Naminis obuolių pyragas
Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas