Jogurtinis tortas
Atnaujinta: 2020-09-29
  • jogurtinis tortas

Tešlai reikės:

  • 180 g sviesto
  • 3 stiklinių miltų
  • Pusės stiklinės pieno
  • 3 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 70 g grietinės

Pertepimui:

  • 1 l jogurto
  • Pusės stiklinės cukraus
  • 12 mandarinų
  • 1-2 bananų
  • 2 šaukštų želatinos

Puošimui:

  • 260 ml grietinėlės
  • 3 šaukštų cukraus
  • 6 mandarinų

Paruošimas:

 Į platų dubenį suberkite miltus, sudėkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą ir grietinę, supilkite pieną ir suberkite cukrų. Kapokite ilgu peiliu tol, kol neliks sausų miltų. Tada tešlą rankomis suspauskite į vieną gabalą ir padėkite kelioms valandoms šaltai. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C laipsnių. Iš atšalusios tešlos atsargiai, nespaudžiant iškočiokite 2 mm storio 5-6 lakštus. Juos po vieną kepkite, kol gražiai pagels. Iškepusius lakštus dar karštus apipjaukite pagal kepimo formos, kurioje darysite tortą, dugną ir leiskite jiems atvėsti. Pertepimui skirtą jogurtą ir cukrų išplakite, nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Į sudedamą kepimo formą dėkite vieną tešlos lakštą, išdėliokite ant jo dalį mandarinų skiltelių ir aptepkite kremu. Dėkite kitą tešlos lakštą, jį atsargiai prispauskite ir apdėliokite bananų griežinėliais ir aptepkite kremu. Taip sudėkite visus torto lakštus, paskutinį aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupiniais, kuriuos nesunkiai pasidarysite sutrynę lakštų nuopjovas. Padarytą tortą reiktų palaikyti kelias valandas šaltai, o galima ir per naktį. Jeigu tešlos lakštus išpjausite pagal formos, kurioje darysite tortą, dugną, torto kraštai išeis lygūs ir gražūs ir puošti jų praktiškai nereikės. Beliks tik papuošti viršų pasaldinta plakta grietinėle ir mandarinų skiltelėmis.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: