Pagrindui:
- 175 g šokoladinių sausainių
- 55 g amaretti sausainių
- 85 g tikro sviesto
Viduriniam sluoksniui:
- 225 g Amedei (arba kito) pieniško šokolado
- 400 g riccota sūrio
- 115 g rudojo cukraus
- 2 v.š. miltų
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 4 kiaušiniai
- 300 ml riebios grietinėlės
- 50 ml amaretto likerio
Viršutiniam sluoksniui:
- 1 a.š. amaretto likerio
- susmulkintų amaretti sausainių
- 150 ml plakamosios grietinėlės
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
Į kepimo formą įtiesiame sviestinį popierių. Išlydome sviestą ir susmulkiname šokoladinius bei amaretti sausainius. Į išlydyto sviesto masę suberiame sausainių trupinius ir gerai išmaišome. Šia mase padengiame kepimo formos dugną ir leidžiame jai sukietėti.
Paruošiame vidurinį sluoksnį: išlydome sviestą vandens vonelėje. Riccota sūrio masę išplakame, suberiame cukrų, miltus, vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius. Supilame išlydytą šokoladą, grietinėlę ir amaretto likerį. Šią masę išmaišius užpilame ant jau paruošto sausainių pagrindo ir kepame orkaitėje 50-60 minučių.
Iškepus paliekame pyragą atvėsti. Rekomenduojama palikti šaldytuve apie 2 valandas.
Viršutiniam sluoksniui paruošti išplakame kartu amaretto likerį, grietinėlę ir šiek tiek cukraus. Šia mase apliejame pyragą, pabarstome amaretti sausainių trupinukais.
Skanaus!!!
Tikiuosi, receptas jums taip pat patiks ir norėsite išbandyti.
Smagios likusios vasaros!
Martyna P.
Temos straipsniai
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Aguonų biskvitas
Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą
Aviečių džemas
Klasikinio aviečių džemo receptas
Braškių ir tręšnių uogienė
Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai
Bruknių uogienė su kriaušėmis
Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas
Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco
Cinamoninių riešutų užkandis
Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.
Cukinijų ir svarainių uogienė
Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai
Geriausia tręšnių uogienė
Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Jogurtinis tortas
Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienės receptas
Karameliniai kukurūzai
Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas
Klasikinė braškių uogienė
Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę
Moliūginis pyragas
Pyrago iš moliūgo receptas
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas
Pyragas su riešutais
Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais
Raudonųjų serbentų uogienė su bananais
Kaip pagaminti skanią raudonųjų serbentų uogienę su bananais
Velykinės bobos receptas
Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas