Itališkas sūrio pyragas
Atnaujinta: 2020-09-29
  • italiskas surio pyragas

Pagrindui:

  • 175 g šokoladinių sausainių
  • 55 g amaretti sausainių
  • 85 g tikro sviesto

Viduriniam sluoksniui:

  • 225 g Amedei (arba kito) pieniško šokolado
  • 400 g riccota sūrio
  • 115 g rudojo cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 50 ml amaretto likerio

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1 a.š. amaretto likerio
  • susmulkintų amaretti sausainių
  • 150 ml plakamosios grietinėlės

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas,

Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.

Į kepimo formą įtiesiame sviestinį popierių. Išlydome sviestą ir susmulkiname šokoladinius bei amaretti sausainius. Į išlydyto sviesto masę suberiame sausainių trupinius ir gerai išmaišome. Šia mase padengiame kepimo formos dugną ir leidžiame jai sukietėti.

Paruošiame vidurinį sluoksnį: išlydome sviestą vandens vonelėje. Riccota sūrio masę išplakame, suberiame cukrų, miltus, vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius. Supilame išlydytą šokoladą, grietinėlę ir amaretto likerį. Šią masę išmaišius užpilame ant jau paruošto sausainių pagrindo ir kepame orkaitėje 50-60 minučių.

Iškepus paliekame pyragą atvėsti. Rekomenduojama palikti šaldytuve apie 2 valandas.

Viršutiniam sluoksniui paruošti išplakame kartu amaretto likerį, grietinėlę ir šiek tiek cukraus. Šia mase apliejame pyragą, pabarstome amaretti sausainių trupinukais.

Skanaus!!!

 

Tikiuosi, receptas jums taip pat patiks ir norėsite išbandyti.

Smagios likusios vasaros!

Martyna P.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūginis pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Pyragas su riešutais

Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais

Raudonųjų serbentų uogienė su bananais

Kaip pagaminti skanią raudonųjų serbentų uogienę su bananais

Velykinės bobos receptas

Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: