Daug kam patinka raudonųjų serbentų drebučiai. Nors panašu miestiečiams raudonųjų serbentų žele jau tampa prabanga. Raudonieji serbentai pardavinėjami panašiai už šilauogių kainą. Keista nes raudonuosius serbentus nėra sudėtinga auginti ir naująsias veisles nurinkti taip pat nesudaro problemų. Nuo brandaus Jonkheer Van Tets krūmo nėra sudėtinga priskinti kibirą uogų.
Tikriausiai didžioji natūralaus raudonųjų serbentų drebučiavimo paslaptis yra maišymas. Proporcija cukrus - sultys yra daugmaž visuose receptuose vienoda 1 prie 1. Vieni rekomenduoja sultis išspausti iš karto. Tai visisškai nesudėtinga padaryti sutraiškius uogas, porą valandų palaikius mašę ir išspaudus su sulčių maišeliu. Net su rankomis pavyksta gauti sausą masę. Pakanka įdėti į garų puodą, kad pro skylutes nubėgtų sultys.
Kiti verda iš karto kruopščiai pertrintą su cukrumi masę ir vėliau nukošia. Galima gauti raudonųjų serbentų žele ir termiškai neapdorojus. Tokiu atveju išspaudžiamus sultys.
Verdant ir konservuojant šviežias sultis pastoviai maišoma. Putos nenuimamos o jas maišant neleidžiama išvirsti iš puodo. Užvirus maišymas trunka apie 8- 10 minučių. Kai verdant sukrenta putos ir ima burbuliuoti dar verdama apie 3 minutes.
Karšta masė išpilstoma į stiklainėlius ir pusę paros laikoma neuždengus dangteliais. Po tiek laiko serbentų tyrė sukietėja ir užsukus ji dar labiau tvirtės.
Serbentų drebučiai idealiai tinka įvairių pyragų įdarams
Temos straipsniai
Raudonųjų serbentų žele žiemai
Raudonųjų serbentų drebučių receptas žiemai
Želė kiaušiniai
Kiaušiniai su želatina iš mėsos