Marinuotos šparaginės pupelės
Atnaujinta: 2023-07-20

  Šparaginės pupelės ne veltui gavo tokį pavadinimą. Netgi pačius šparagus / smidrus kai kas galvoja, kad pavadino pagal šparagines pupeles. Iš tiesų šparaginės pupelės taip vadinamos dėl savo traškaus minkštumo ir kad galima visą suvalgyti nenulupant jokių odelių. Taip kaip valgome tikrus šparagus. Marinuojamos  šparaginės pupelės beveik nepraranda sąvybių. 

3 kilogramams pupelių reikės apie  1 litro marinato

Šparaginių pupelių marinatas:

1l vandens, naudojamas po šparaginių pupelių apvirimo,
1 šaukšas  cukraus,
1 šaukšas druskos,
5 šaukštai  9 proc. acto,
Pipirų grudeliais,
Lauro lapų.

Šparaginėms pupelėms nupjaustomi galiukai. Šparaginės pupelės apverdamos apie porą minučių. Trumpiau verdant šparaginės pupelės išlieka traškesnės ir tinka prie užkandžių. Pavirus ilgiau kaip 5 minutes šparaginės pupelės bus minkštesnės ir tiks prie įvairių garnyrų. 

Nupylus vandenį į jį pridedame cukrų, druską, pipirų grūdelius, lauro lapus, actą. Šparagines pupeles išdėliojame į stiklainiukus.  Užvirus marinatui jį užpilame ant šparaginių pupelių. Kiek paaušus marinatą nupilame ir vėl užverdame. Užpylus verdančiu marinatu užsukam dangtelius ir palaikom apvertus kol atauš. 

 

Šparaginių pupelių marinavimas

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų džemas

Kaip paruošti skanų džemą iš agrastų, agrastų džemo receptas

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose žiemai

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas, agurkai marinuoti garstyčiose

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas

Aktinidijų uogienė

Uogienės iš aktinidijų receptas, kaip pagaminti skanią aktinidijų uogienę

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Aviečių ir agrastų kompotas

Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių

Aviečių ir slyvų uogienė

Aviečių uogienės su slyvomis receptas

Aštri cukinijos mišrainė žiemai

Cukinijų mišrainė su pomidorais ir paprika žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Baklažanų ikrai

Ikrai iš baklažanų žiemai, baklažano ikrai receptas, konservuotų baklažanų padažo žiemai receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių ir obuolių uogienė

Uogienė su bruknėmis ir obuoliais

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su morkomis

Uogienė su bruknėmis ir morkomis

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: