Bruknių uogienė su kriaušėmis
Sukurtas: 2018-02-27
  • bruknių  uogienė su kriaušėmis

    bruknių uogienė su kriaušėmis

Kriaušės itin tinka derinyje su bruknėmis. Išeina švelniai saldžiarūgštė uogienė kuri tinka tiek prie blynų ir kitų saldžiųjų patiekalų, tiek prie mėsos patiekalų. Itin tinka ši uogienė prie žvėrienos ir laukinių paukščių patiekalų.

Bruknės uogienei atrenkamos sveikos, išrenkami lapai ir šakelės. 2015 metais bruknės itin užderėjo, kirtimuose jų buvo tiek, kad vietomis ištisai raudonavo. Taip užderėjus dažniausiai pasitaiko ligotų, jos būna mažesnės. O ir turguje bruknės kainavo labai pigiai, viso labo po eurą už litrą. Bruknes kiek patraiškom ir sumaišom su cukrumi bei pastatom apie 1 parą vėsioje vietoje. Bruknės turi kietą odelę kuri gana ilgai priešinasi sulčių išsiskyrimui. Tačiau kuo daugiau sulčių išgausim tuo trumpiau virti reikės.

Kriaušės uogienei geriausiai tinka rudeninės, prisirpusios, bet kietos. Jei odelė kieta, ji nulupama, švelnesnė odelė gali būti paliekama. Išimami sėklalizdžiai ir kriaušės supjaustomos į 4 - 6 gabaliukus priklausomai nuo jos dydžio. Supjaustytas kriaušes užpilame cukrumi ir pastatome vėsioje vietoje 10- 12 valandų.

Santykis tarp kriaušių ir bruknių gali būti įvairus. Bruknės turi geresnes konservavimosi sąvybes, todėl dažniausiai naudoju santykį 1 / 1 arba kiek daugiau bruknių. Cukraus dedu mažiau nei į kitas uogienes, apie 1 kilogramą cukraus 2 kilogramams žaliavos.

Paruoštas kriaušes ir bruknes sumaišomos ir pastatomos virti ant didelės ugnies. Verdama trumpai apie 5 minutes, kol nuimamos putos. Pastatoma ataušti. Taip gaunama tirštesnė uogienė. Antrą kartą ugnį išjungiame tik užvirus ir išpilstome į sterilius stiklainėlius ir užsukame iškaitintais dangteliais. Apverčiame, kad karšta uogienė patikimiau sterilizuotų dangtelį ir stiklainio kakliuką.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Skaniausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Grybų mišrainė su kopūstais

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Juodųjų serbentų naminis vynas

Naminio juodųjų serbentų vyno gaminimas

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Kaukazo slyvų uogienė

Gardžiausios uogienės iš Kaukazo slyvų receptas