Saldžiarūgštė agrastų uogienė puikiai tiks prie blynų, kepant pyragus.
1 kg vidutinio dydžio nepersirpusios agrastų uogos,
1,25 - 1,5 kg cukraus,
2-3 stiklinės vandens,
Agrastus reikėtų paruošti prieš verdant uogienę. Paruošiama nukarpant ūsus ir kotelius. Didesnės uogos perpjaunamos, mažesnės subadomos. Agrastai silpniau išskiria cukrų, todėl užpilama cukraus sirupu. Sirupas daromas iš pusės cukraus ir vandens. Atšaldžius sirupą jis užpilamas ant uogų.
Užpylus sirupu uogos laikomos parą. Po paros sirupas nupilamas, sumaišomas su likusiu cukrumi, užverdama, nugraibomos putos ir vėl užpilamos uogos. Išpilstoma į stiklainius, užsukama dangteliais, apverčiama ir laikoma kol atauš.
Temos straipsniai
Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas
Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų
Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai
Agrastų kompotas žiemai
Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Aviečių ir agrastų kompotas
Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių
Slyvų ir agrastų kompotas
Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų