Cinamoninių riešutų užkandis
Atnaujinta: 2018-02-27
  • Cinamoninių riešutų užkandis

Pamėginkite universalų tiek vaikų mėgiamą, tiek prie vyno tinkantį riešutų užkandį. Paruošimas - visiškai nesudėtingas ir greitas. Gražiai supakuoti šiuo būdu paruošti riešutai bus tinkami net originaliai, savos gamybos Kalėdų dovanai papildyti!

Ingredientai:

3 stiklinės lukštentų žemės riešutų (be odelės)

0,5 stiklinės cukraus

ketvirtis stiklinės vandens

2 valgomieji šaukštai sviesto

1 arbatinis šaukštelis druskos

2 arbatiniai šaukšteliai cinamono

 

Paruošimas:

Į puodą supilti cukrų, vandenį, sudėti sviestą. Masę kaitinti, kol taps vientisa. Atskirame inde išmaišyti riešutus su druska ir cinamonu, juos sudėti į paruoštą sirupą ir gerai išmaišyti. Sirupu padengtus riešutus vienu sluoksniu paskleisti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 5 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo skardoje riešutus išmaišyti, vėl paskleisti vienu sluoksniu ir kepti dar 10 min. kol pradės gelsti, ruduoti.

Prieš patiekiant leisti atvėsti. Atšalę riešutai bus kvapnūs ir traškūs. Skanaus!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą