Šiam patiekalui reikia itin šviežios lydekos. Jei išvirsime lydekos galvą kai dar mėsa persišviečianti gausime sultinį kuris derinyje su špinatais kiek primins švelnią krevečių sriubą. Idealus variantas vėlyvam pavasariui, kai ką tik pagautą lydeką išvirsite kartu su kietais šparagų galiukais ir pridėsite ką tik nuskintus špinatų lapus.
Lydekos galva,
150 g. kietųjų šparagų stiebų,
100 g. bulvių,
150 g špinatų,
Jei lydeka tikrai šviežia kaip prieskoniai pakaks tik druskos. Kiek mažiau šviežiai lydekai į sultinį verta įdėti keletą krapų stiebų.
Verdame apie valandą litre vandens lydeką ir penkiolika minučių iki pabaigos įdedame šparagus.
Sudedame bulves, joms išvirus sudedame špinatus ir paverdame kelias minutes. Įdedame druską ir sutriname blenderiu.
Temos straipsniai
Špinatų sriuba žuvies sultinyje
Krevečių skonio sriuba iš špinatų