Kepta stinta
Sukurtas: 2018-02-19
  • kaip skaniai iškepti stintas

    kaip skaniai iškepti stintas

    Gerai iškepti stintą nereikia įpatingų ingradientų. Svarbu, kad stinta būtų šviežia. Stintos mėsos struktūra keičiasi jau po keleto valandų nuo pagavimo. Tik pagautos stintos mėsa skaidri, jau po keletos valandų ji bala. Negalima sakyti, kad tokia stinta neskani, bet jei paragautumėte dar nepakitusios struktūros stintos - įspūdžiai bus nepamirštami. 

   Geras stintos iškepimas prasideda nuo jos išdorojimo. Reikėtų ją išdoroti ištraukiant vidurius, tačiau paliekant ikrus viduje. Tai lengviausia padaryti nupjaunant sprandą, užgriebiant vidurius ir juos ištraukiant. 

 Kepti galima keliais būdais. Apvoliojant stintą ir kepant tiesiai aliejuje. Pagrindinė taisyklė kepant stintas - gerai įkaitintas aliejus ir iškepus iš karto išimti iš keptuvės. Tada neįsigeria aliejus.

  Daugumai įprasta kiaušinyje ir miltuose iškepta stinta. Kiaušinis išplakamas supilamas į lėkštę, supilami į kitą lėkštę miltai. Stinta padruskinama ir papipirinama, pradžioje pamirkoma į kiaušinį, vėliau į miltus. Dedama į keptuvę ant gerai įkaitinto aliejaus. Kepama po minutę iš kiekvienos pusės. 

   Puikiai išeis iškepti stintas ir be apvoliojimo miltuose. Jei stintos mėsa dar nepakeitusi struktūros kepant žaviai išsiries uodegytė.  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Daržovėse troškinta menkė

Orkaitėje kartu su daržovėmis garuose paruošta menkė

Geriausi silkės patiekalai Kūčioms

Kaip pagaminti įsidėmėtiną klasikinį ar modernų silkės patiekalą Kūčioms

Kepta stinta

Kaip skaniai iškepti stintą

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Kiaušinis įdarytas skumbre

Skumbre įdaryti kiaušiniai

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Marinuotos aukšlės portugališkai

Kaip skaniai marinuoti aukšles

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Skaniausia pūgžlių žuvienė

Kaip išvirti skanią pūgžlių žuvienę

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas