Svarainių sirupas
Atnaujinta: 2020-10-15
  • Svarainių sirupas

    Svarainių sirupą pagaminti prireikia įdėti darbo. Svarainiai kieti, vien perpjauti prireikia jėgos ir aštraus peilio. Tada dar tenka supjaustyti gabaliukais. Paskutiniu metu procesą kiek supaprastinom pepjaudami svarainį, išimdami sėklas ir paleisdami per daržovių tarką stambiomis riekutėmis.  

   Renkami svarainiai gerai prisirpę, prieš pat šalčius, kai jau ima lengvai skintis ar net krenta. 

    Supjaustyti svarainiai užpilami tokiu pat kiekiu cukraus ir laikomi 3 - 5 dienas. Per tą laiką verta kelis kartus permaišyti. Paruošta kai cukrus ištirpsta. Skystis nusunkiamas ir išpilstomas į iškaitintus stiklainius, butelius. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Svarainių sirupas

Svarainių sirupo gamybos receptas