Strimėlės užkandėlė
Atnaujinta: 2019-01-07
  • strimėlės užkandėlė

Viduržemio jūros pakrantės šalyse kulinarijoje karaliauja sardinė. Tai nestebina, nes žuvis pigi, labai lengvai išsidoroja, o mėsa minkšta, sultinga ir puikaus skonio.  Labai artima, kiek mažiau Lietuvoje vertinama jos Baltijos jūros giminaitė strimėlė. Per šias šventes užkandėlė iš strimėlių sužavėjo visus.

1 kg strimėlės,
100 g. aliejaus,
Šaukštelis druskos, pusė šaukštelio pipirų, 4 skiltelės česnako, šaukštas petražolių arba ir krapų, šaukštas aliejaus.

400 g morkų,
300 g. svogūnų,

Tešlai:

300 g miltų,
100 g. krakmolas,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai majonezo,
Šaukštelis druskos,
Pusė šaukštelio pipirų,

Strimėlę labai lengva išdoroti. Užlaužiam galvą, paimam už stuburo ir ištraukiam su visais kauliukais iki pat uodegos. Ištepam marinatu ir palaikysim valandą.

Įkaitinam aliejų ir apkepam strimėles iš abiejų pusių po minutę.

Ant įkaitinto aliejaus kepinam svogūnus ir morkas, kiek pabarstom druska ir pipirais. 

Ant strimėlės dedame morkas ir svogūnus. Vėl kepiname strimėles ir dedame jas ant viršaus. 

Ant stalo pateikiame supjaustytą kasnio gabalėliais. Labai tinka su majonezu sumaišytu su krienais

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: