Marinuoti burokėliai žiemai be acto
Atnaujinta: 2020-08-04
  • marinuoti burokėliai žiemai be acto

Liepos pradžioje jau kelinti metai pasidarom švelnių marinuotų burokėlių žiemai. Šis receptas tiesiog "nukrito". Šeimoje labai mėgstami švelnūs burokėliai be acto, o tokių konservuotų parduotuvėje neteko matyti. Tokie burokėliai be acto labai tinka šaltibarščiuose, nors ir barščiuose jie tinkami. 
  O liepą darom, nes panaudojam išretintus, šviežius burokėlius. Tokius pakanka kiek apskusti. Net ir stiebai iki lapų susinaudoja. Vėliau stiebai siūlėja.

 

1,5 kg burokėlių,
1 l vandens,
1 šaukštas druskos,

 Burokėlius gana smulkiai supjaustom ir sudedam į verdantį vandenį. Paverdam trumpai, apie  2 - 3 minutes. Nukošiam vandenį į kitą puodą ir įdedam druską. Burokėlius sudedam į stiklainėlius ir užpilam verdančiu marinatu. 

 Pradžioje įtariai žiūrėjome į šį receptą. Tačiau dar neprarūgo nė vienas stiklainėlis. Nors dėl atsargos laikom šiuos burokėlius vėsiame rūsyje.

marinuoti burokėliai žiemai be acto

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

Burokėlių mišrainė žiemai

Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai

Konservuoti ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai žiemai

Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse

Burokėlių marinavimas obuolių sultyse

Marinuoti burokėliai žiemai be acto

Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius