Garuose paruoštos galvos
Atnaujinta: 2019-01-08
  • Garuose paruoštos galvos
  • Patiekalas iš galvų

 Kas pabuvojo Maroke, Marokeše Jamma el Fna turguje naktį tikrai nepamirš gausybės galvų ant prekystalių. Kiek baisoka prisėsti, bet paragavus supranti, kad tai kažkas neįtikėtino. Mėsa minkštutėlė, sultinga, aromatinga ir nuostabiai suderintų skonių. Pateikiami įvairių galvos dalių gabaliukai tirštame mėsos sultinio padaže su marokietišku duonos papločiu. 

Medžioklėje dažniausiai stirnos galvos išmetamos arba atiduodamos šunims. Tačiau iš jų galima paruošti nuostabųjį galvų patiekalą. Tiks aišku ir avių galvos. Būtinai labai kruopščiai nulupti ir nuimti visus kailio plaukus. 

Galvas geriau panaudoti kelias, nėra ant jų daug mėsos. Tuo tarpu gaminimo laikas gana ilgas. Maroke geriausi kulinarai galvas ruošia specialiuose puoduose nedideliame karštyje apie 8 valandas. 

3 galvas dedame į puodą, kad vanduo pilnai apsemtų galvas. Užvirinam vandenį, nugraibome putas. Kai neliks putų dedam šaukštą čiobrelio, 6 lapelius lauro lapų, šaukštelį juodųjų pipirų žirnelių. 

  Verdame nepilnai pridengus dangčiu pusvalandį, sudedame 5 svogūnus, 6 morkas, 2 neluptas galvas česnako. Šaukštą druskos, šaukštelį maltos kalendros. Dar verdame ant sumažintos ugnies be dangčio apie valandą, turėtų kiek skysčio nugaruoti ir dalis galvų nebelieka sultinyje.

  Uždengiame dangčiu ir įdedam į orkaitę apie 100 laipsnių temperatūroje 8 valandoms. Virti neturėtų. 
  Išimame galvas ir jas kiek atšaldome. Dar šiltas galvas nukauliname, išimame smegenis. 

   Sultinį prakošiame ir sutriname likusias kietas daržoves per sietelį. Tuo pačiu išsirinks kauliukai. 
 

  Mėsa iš skirtingų dalių dedama į lėkštę ir užpilama tirštu sultiniu. Valgoma su balta duona. 

   

   

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: