Daržovėse troškinta menkė
Atnaujinta: 2019-03-12
  • orkaitėje kepta menkė

   Kaip pagaminti skanią menkę? Šviežiai, tik pagautai  menkei daug žinių nereikia. Tik pagautą menkę pakanka apskrudinti ant įkaitinto aliejaus ir gausis kosminis patiekalas. Ją galima net virti ir visai bus skanu. Tačiau parduotuvėje pirkta menkė jau visai kita. Kepta ji visai nieko, bet kas ten iš jos naudingo lieka. Sveikai pagaminta garuose gero skonio neturės.  Žemiau receptas pagal kurį pagaminta menkė patinka visiems.

  Orkaitėje galima padaryti nei keptą, nei virtą menkę. Pagamintą garuose tarp daržovių ir jų sulčių.  Maksimaliai išlieka skoninės savybės, sveikas paruošimas garuose, persiduoda daržovių skonių puokštė. 

  1 kg menkės,
  0,4 kg pomidorų,
  0,4 kg bulvių,
  0,4 Kg morkų,
  0,2 kg salierų šaknų,
  0,2 kg svogūnų,
  

Druska, pipirai, petražolės, krapai, mėta, 4-5 naminio česnako skiltelės,

150 g tilžės sūrio lakštų.

Daržoves supjaustome smulkiai, įspaudžiame česnaką, sudedame prieskonius. Išmaišome atskirame inde. Druska ir pipirais ir kitų prieskonių mišiniu  kiek išmaišome ir menkę.

 Ant orkaitės indo dugno sudedame pusę daržovių, ant jų menkę ir uždengiam daržovėmis.

  Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Po šio laiko uždedame sūrį ir dar sugražiname 15 minučių.
  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Daržovėse troškinta menkė

Orkaitėje kartu su daržovėmis garuose paruošta menkė

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: