Aviena troškinta orkaitėje
Atnaujinta: 2019-03-01
  • Aviena kepta ir troškinta orkaitėje

  Kirgizijoje Talas Alatau kalnyne užtiktas labai įdomus avienos receptas. Į kazaną ( pusapvalis ketaus indas) prikraunama daug įvairių daržovių, šviežia avienos mėsa ir troškinama ant žarijų ilgai, ilgai. Kokias ketvertą ar net šešetą valandų. Į kazaną iš viso nepilama vandens, viskas troškinasi savo sultyse. Išeina neįtikėtinai skanus patiekalas, aviena tirpstanti ir atsikleidžia tikras mėsos skonis.

   Čia Lietuvoje beveik neįmanoma pagaminti tokio patiekalo. Reikia kazano paskirstančio šilumą ir šviežios mėsos. Tačiau panašų skonį galima pabandyti gauti. Net ir žiemą, panaudojant orkaitę. 

   1,5 kg riebios avienos, idealiai tiks suaugusio avino šonkauliai,
   1 kg pomidorų, jie  duos daugiausiai daržovių sulčių,
   0,3 kg kopūstų,
   0,4 kg morkų,
   0.3 kg svogūnų,
   0,4 kg bulvių,
   1 galva česnako,

Šaukštas džiovintų petražolių arba didelis kuokštas žalių petražolių,
Šaukštas džiovintų čiobrelio lapelių

Druska, pipirai, 

Daržoves supjaustome gana dideliai gabalais. Optimalus supjaustytos daržovės dydis 3 x 3 centimetro. Dideliame inde sumaišome daržoves su prieskoniais, druska ir pipirais. Taip pat prieskonių mišiniu įtriname mėsą. 

   Pusę daržovių dedame ant orkaitės padėklo ir ant jų uždedam 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais supjaustytą mėsą. Ant mėsos sudedam likusias daržoves, kad ją paslėpti storame sluoksnyje. 

   Padėklą dedame į orkaitę. Pradžioje gerai įkaitinam palaikydami pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje. tada sumažinam temperatūrą iki 150 ir laikom tris valandas. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aviena troškinta orkaitėje

Orkaitėje su daržovėmis keptos avienos receptas

Avienos plovas

Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą

Kepti avienos šonkauliukai

Kaip iškepti sultingus avienos šonkauliukus ant keptuvės

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: