Aviečių ir agrastų kompotas
Atnaujinta: 2019-08-08
  • agrastų ir  aviečių kompotas

Saldžios avietės ir rūgštūs agrastai labai ideliai kontrastuoja kompote. Sirupo saldumas kiek priklauso nuo agrastų rūgštumo. Itin rūgštiems agrastams reikėtų čia nurodyto sirupo koncentracijos. Tik išvirus agrastai išgąsdina savo rūgštumu. Nors su laiku agrastai persisunks saldumu paliekant malonią rūgštelę. 

2 litrai vandens 1 kg cukraus.

Sudėti avietes ir agrastus į stiklainiukus. Užpilti karštu sirupu. Sudėti stiklainiukus į puodą ir kaitinti. Kaitinam kol kompotas pasieks apie 80 laipsnių. Užsukam steriliais dangteliais. 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aviečių ir agrastų kompotas

Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių

Slyvų ir agrastų kompotas

Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų