Agurkų mišrainė žiemai
Atnaujinta: 2020-08-05
  • Agurkų mišrainė žiemai

  Labai įdomaus saldaus ir kiek rūgštaus skonio, kiek aštroka agurkų mišrainė. Ją netgi labiau galima būtų priskirti prie padažų, ypač jei agurkai tarkuojami. Gaunama vienalytė masė puikiai tinkanti su mėsa, dešrelėmis. Sumaišius su mėsa tai bus greitas makaronų padažas. Visai skaniai sueis kartu su virtomis ar keptomis bulvėmis. 

 

2 kg agurkų,
0,4 kg svogūnų,
200 ml  9 procentų acto,
2 šaukštas druskos,
4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių sėklų, ( dalį jų reikės sumalti), arba 2 šaukšteliai garstyčių sėklų ir  2 šaukšteliai miltelių, 
0,4 kg cukraus

Galima dar panaudoti papriką

Agurkai smulkiai supjaustomi arba stambiai sutarkuojami. Svogūnus taip pat pjaustom kaip galima smulkiau. Nors agurkų mišrainė žiemai būna skani ir be svogūnų.

 Puode sumaišomas actas, druska ir garstyčios. Užvirinam skystį ir sudedam tarkuotus agurkus ir svogūnus. Verdama maišant apie 5 - 7 minutes, tada sudedamas cukrus. Dar verdama apie 3 minutes kol cukrus ištirps. 
  Agurkų mišrainė žiemai sudedama į iškaitintus stiklainėlius ir užsukama švariais dangteliais. Apvartus palaikome kol atauš.  Laikosi mišrainė ir be išnešimo į vėsų rūsį.

 

Agurkų mišrainė žiemai
 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkų mišrainė žiemai

Agurkų mišrainės žiemai su garstyčiomis receptas

Aštrus padažas žiemai

Aštraus sodraus ir švelnaus skonio padažo žiemai receptas

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Naminis pomidorų padažas

Geriausių naminių pomidorų padažų receptai