Velykiniai silkės patiekalai
Atnaujinta: 2021-04-02
  • Velykiniai silkes patiekalai
  • Silke su burokeliais Velyku stalui

   Velykiniai silkės patiekalai

     Silkę galima kepti, troškinti ir netgi marinuoti. Ji naudojama visame pasaulyje, įvairiuose gaminiuose. Silkės yra sidabrinė žuvis, žinoma dėl daugybės naudos sveikatai, įskaitant puikų alternatyvų vitamino D šaltinį Silkė taip pat yra ir Lietuvos virtuvėje, dažniausiai patiekiama kartu su tarkuotomis, virtomis daržovėmis, svogūnais, majonezu, kietai virtais kiaušiniais ar nuskustais burokėliais.

     Šioje receptų kolekcijoje yra keletas fantastinių silkės su avokadais, morkomis ir burokėliais suderintų receptų. Paruoškite nuostabią vakarienę išbandydami vieną iš šių Velykinių silkės patiekalų.

Silkė su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms

       Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį. Patiekalas atrodys šventiškesnis, tiekiamas salotų gausoje.

Velykinė silkė su avokadais ir keptomis daržovėmis

Porcijų skaičius: 2

Ingredientai: 

  • Silkė: 200 g.;
  • Morkos (tarkuotų per stambia tarką): 200 g.;
  • Pomidorų pasta: 100 g.;
  • Grietinė: 100 g.;
  • Džiovintos slyvos: 60 g.;
  • Avokadas: 1 vienetas;
  • Svogūnas: 1 vienetas (didelio, smulkiai pjaustyto);
  • Krapai: 1 saujelė;
  • Aliejus: 1 šlakelis.

Gaminimo būdas:

  1. Morkas sutarkuoti. Svogūną smulkiai supjaustyti. Džiovintas slyvas supjaustyti mažais kubeliais.
  2. Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepinti svogūną. Dėti morkas ir smulkintas slyvas bei pakepinti iki morkos suminkštės. Dėti pomidorų pastą, išmaišyti ir dar truputį pakepti.
  3. Daržovių masę atvėsinti. Atvėsus į ją įmaišyti grietinę. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
  4. Į dubenį dėti kepintą masę, ant jos viršaus - nedideliais gabalėliais pjaustytą silkę ir griežinėliais pjaustytą avokadą (jeigu tieksite ne iškart, avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų).
  5. Apibarstyti smulkintais krapais.

Silkė su morkomis Velykoms

    Sūdyta silkė - vienas mėgstamiausias lietuvių maisto produktas, nebrangus ir skanus. Ir jei atsitiks taip, kad staiga sulauksite netikėtų svečių, šis žuvies patiekalas kaip tik jums! Ši silkių filė bus minkštesnė, jei ją valandą pamirkysite piene. Salotos gali būti patiekiamos prie virtų bulvių arba su šviežia duonos rieke.

Silkė su morkomis Velykiniam stalui

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Morkos: 4 vnt.;
  • Svogūnas: ½ ;
  • Silkės filė: 3 gabalėlai;
  • Augalinis aliejaus: 1 šaukštas;
  • Rudas cukrus: 1 šaukštelis;
  • Pomidorų padažo: 2 šaukštai;
  • Cinamono: šiek tiek;
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.

Gaminimo būdas:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite morkas.
  2. Supjaustykite svogūną griežinėliais (arba galite susmulkinti, jei norite).
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Suberkite morkas, svogūną, cukrų ir druską. Virkite retkarčiais pamaišydami, kol morkos suminkštės, o svogūnas taps permatomas, apie 7–10 minučių.
  4. Į keptuvę įpilkite pomidorų padažo, gerai išmaišykite. Įpilkite cinamono. Pagardinkite dar druska ir pipirais. Išjunkite ugnį - leiskite jai visiškai atvėsti.
  5. Nuimkite silkių filė odą ir išimkite plonus kaulus. Supjaustykite filė griežinėliais ir gerai uždėkite juos vienu sluoksniu ant didelės lėkštės.
  6. Silkių griežinėlius sluoksniu užpilkite šaltu morkų ir svogūnų mišiniu.

Silkės su burokėliais salotos Velykiniam stalui

      Velykos reiškia mėgautis skirtingais silkių receptais, kurių nekantriai laukiame kiekvienais metais. Kadangi per šias Velykas liksime namuose ir valgysime tris kartus per dieną, čia aprašomas receptas, kuris kilęs iš Švedijos.

Silkė su burokėliais Velykų stalui

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Burokėliai: 3 vnt. virti;
  • Bulvės: 2 vnt. virtos;
  • Obuoliai: 2 vnt.;
  • Marinuoti agurkai: 3 vnt.;
  • Svogūnas: 1 vnt.;
  • Silkės filė be kaulų: 100 g,;
  • Kiaušiniai: 2 vnt. virti;
  • Žirniai: 100 g. virtų;
  • Grietinė: 1/2 puodelio;
  • Majonezas: 1/2 puodelio;
  • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo būdas:

  1. Supjaustykite visus ingredientus kubeliais ir suberkite juos į dubenį.
  2. Įpilkite grietinės, majonezo ir garstyčių, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite.
  3. Viską atšaldykite.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Burokėliai su silke

Silkė burokėlių dubenėlyje

Geriausi silkės patiekalai Kūčioms

Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms

Kaip išdarinėti silkę

Kaip išpjauti silkės filė, silkės iškaulinimas, silkės dorojimas

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Silkė su morkomis ir svogūnais pomidorų padaže

Tradicinis šventinis silkės patiekalas Kūčioms, Kalėdoms ir Velykoms

Silkės Foršmakas

Kapota silkė žydiškai, silkės užtepėlės receptas

Velykiniai silkės patiekalai

Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: