Žuvienė iš upėtakio
Sukurtas: 2018-02-19
  • Žuvienė iš upėtakio

    Žuvienė iš upėtakio

Upėtakis puikus pasirinkimas ruošiant žuvienę. Žuvienė iš upėtakio sodri ir kvapni. Visada žuvienė bus skanesnė jei naudosim dviejų pakopų žuvienės virimas. 

1 kg smulkios žuvies, geriausia pugžlys, ešerys. Iš bėdos kuojos, plakiai.
1 kg upėtakio
0,2 kg bulvių,
0,3 morkų,
0,15 kg svogūnų,
Sauja džiovintų grybų,

Šaukštas cukraus,
Šaukštas druskos,
Šaukštas sviesto

Druska, pipirai

Raudonėlis, čiobrelis, krapai

Geriausia žuvienė iš vandens kur augo žuvis žuvienei. Iš tvenkinio vanduo žuvienei netiks. Tačiau jei upėtakis iš upės tai toks vanduo bus idealus žuvienei.

 Į šaltą upės vandenį dedame smulkias žuveles. Galima jas sudėti į marlę, tai paprasčiau gamtos sąlygomis kai nėra antro puodo į kurį galima perkošti sultinį. Į sultinį galima įdėti kelias morkas, bulves, svogūną. 

  Į perkoštą sultinį sudedame bulves, morkas, svogūną, čiobrelius, grybus. Bulvėms išvirus sudedame likusius prieskonius ir upėtakio gabalus. Verdame dar 5 minutes.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdarytų kiaušinių receptas

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas