Vynuoginės sraigės prancūziškai
Atnaujinta: 2020-05-28
  • Vynuoginės sraigės prancūziškai

   Vynuoginės sraigės pagal klasikinį prancūzišką receptą gali būti paruošiamos pačiomis primytyviausiomis sąlygomis. Sraiges skaniai galima paruošti turint minimalius įrankius netgi gamtoje. Viskas taip paprasta nes troškinimo indas yra pačios sraigės namukas. Belieka turėti kiek sviesto, puodą virimui, druskos, česnako ir petražolių. 

   Sraigės surenkamos, apiplaunamos ir sudedamos į verdantį vandenį. Geriausia rinkti kai sraigės sausros periodu įkrenta į miegą. Sraigės maloniau kvepės jei vandenyje bus įdėta mėtų, melisų, čiobrelių, gelsvės. 
  Verdama apie 1,5 valandos. Išpilame vandenį ir sraiges kiek ataušiname. Kai jau galima bus kiautus imti į rankas iškrapštome sraigę iš namuko. Tam naudojamas aštrus pagaliukas. Pirštais nutraukiame kojelę nuo vidurių. 
  Nutrauktas kojeles galima pamaišyti su prieskoniais, vynu, kad paįvairinti skonį. Puikiai tinka baltas vynas ir petražolės. Galima naudoti tolesniam gaminimui be papildomo marinavimo.

   Šiltas sviestas sumaišomas su smulkiai supjaustrytomis petražolėmis ir česnakais. 

  Pusė šaukštelio sudedama į kiautelį, įdedama kojelė ir anga užlipdoma šaukšteliu sviesto.

 Kiauteliai dedami ant keptuvės, puodo dugno ir kaitinama kol iširps ir kiek pavirs sviestas. Geriau tai daryti ant mažos ugnies, kad kuo ilgiau troškintusi ir sviestas nepridegtų. Puikiai tinka patroškinti orkaitėje. 

20 sraigių,
4  česnako skiltelės,
70 žalių petražolių,
150 sviesto,
Šaukštas druskos, juodųjų pipirų

Daugiau gerų receptų su sraigėmis straipsnyje " Geriausi vynuoginių sraigių receptai"

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Vynuoginių sraigių užtepėlė

Reto skonio užtepėlė iš vynuoginių sraigių ir bobausių

Vynuoginės sraigės prancūziškai

Sraigių troškintų namuke su sviestu, česnakais ir petražolėmis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: