Velykiniai patiekalai
Atnaujinta: 2023-03-31

Lietuva turi šimtmečių apeigų, susijusių su pavasariu, istoriją, o daugelis Velykų tradicijų yra kilusios iš pagoniškų papročių, kurių lietuviai laikėsi iki XIV amžiaus. Tai viena iš priežasčių, kodėl lietuviškos Velykos yra spalvinga, ryški šventė, kurioje prietarai ir religija susimaišo su amatais, maistu ir bendruomene. Štai keletas dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti apie Velykas:

  • Velykiniai margučiai: margučiai puošimi įmantriais raštais ir ryškiomis spalvomis. Tada šeima ir draugai keičiasi kiaušiniais kaip dovana.
  • Verbų sekmadienis: Sekmadienį prieš Velykas žmonės iš džiovintų gėlių, šakų, o kartais net dirbtinių medžiagų daro Verbų puokštes ir neša į bažnyčią palaiminti.
  • Didysis ketvirtadienis: Ketvirtadienį prieš Velykas žmonės lanko pamaldas, o vėliau tradiciškai aplanko septynias skirtingas bažnyčias ar altorius.
  • Didysis penktadienis: šią dieną žmonės dažnai pasninkauja ir susilaiko nuo mėsos. Bažnyčiose vyksta iškilmingos Jėzaus nukryžiavimo pamaldos.
  • Velykų sekmadienis: Velykų dieną žmonės lanko pamaldas ir dažnai turi didelę šeimos šventę. Jie taip pat dalyvauja įvairiuose velykiniuose žaidimuose ir užsiėmimuose, pavyzdžiui, margučių ridenimo varžybose.

Dažniausiai per Velykas kartu su visa šeima susirenkame prie patiekalais nukrauto stalo ir dalinamės vieni su kitais puikiu maistu, ridename margučius, žaidžiame tradicinius žaidimus bei dalinamės šypsenomis bei pokalbiais. Tačiau nuspręsti ką gaminti Velykų stalui gali būti sunki užduotis. Velykinių patiekalų receptų tradicijos susietos su atsinaujinimo simbolika ir su atėjusiu laiku, kai jau nebebaisu sunaudoti pernykštes atsargas, todėl Velykinių patiekalų ruošimas susijęs su panaudojimu to, kas liko po žiemos. Štai keltas tradicinių Velykinių patiekalų, kurie tikrai suburs visą šeimą prie bendro stalo!

Velykiniai patiekalai

Velykiniai patiekalai gali būti įvairūs, tačiau visada rekomenduojama atsigręžti į tradicijas

Tradiciniai Velykiniai patiekalai 

Tradiciniai Velykų patiekalai Lietuvoje būdavo kiaulienos kepsnys su žalumynais, aviena ir net visa kiaulės galva. Šiandien mažiau žmonių tai valgo ar gamina per Velykas. Lietuviai supaprastina receptus ir pritaiko kitų šalių maisto tendencijas. Žinoma, laikai keičiasi, tradicijos pasimiršta. Tačiau sulaukus šios gražios pavasario šventės verta atsigręžti į tradicijas ir Velykiniam stalui pagaminti kažką neįprasto. 

Netikras Velykų zuikis

Šventė be netikro zuikio – ne šventė. Šis sultingas maltos mėsos patiekalas, pagardintas kokiais tik norite prieskoniais, daržovėmis, grybais ar kitais priedais bus Velykinio stalo pažiba. Šis puikus patiekalas ne tik sukels nostalgiją, bet ir bus puiki pokalbio tema prie stalo. Jeigu nenorite gaišti laiko gaminant sudėtingus patiekalus, šis kaip tik jums!

Netikras Velykų zuikis

Netikrą Velykų zuikį galima valgyti tiek karšą, tiek šaltą

Ingredientai, kurių reikės ruošiant netikrą zuikį:

  • 500 gramų faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2 riekės batono
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis čiobrelių
  • 1 šaukštelis mairūno
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • šiek tiek druskos

Netikro zuikio gaminimo eiga:

Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtarkuoti nedidelę žalią bulvę, suberti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.

Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedidelius zuikučius arba vieną didesnį. Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes.

Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kepti apie 30 minučių, kol zuikių paviršius paruduos.

Skanaus!

 

Velykiniai įdaryti kiaušiniai su lašiša

Velykos neįsivaizduojamos be kiaušinių. Kiaušiniai ne tik vieni iš maistingiausių maisto produktų, bet ir duoda didžiulę naudą visam organizmui. Tačiau ne visi mėgsta valgyti paprastai virtą kiaušinį, todėl gera žinia ta, kad juos galima įdaryti įvairiais priedais: kumpiu, lašiša, grybais ar kitais jūsų mėgstamais pagardais. Štai vienas iš įdarytų kiaušinių receptų su lašiša.

Velykiniai įdaryti kiaušiniai su lašiša

Įdaryti kiaušiniai - Velykinio stalo pažiba, kuri nepastebimai išgaruos nuo stalo

Ingredientai, kurių prireiks ruošiant įdarytus kiaušinius su lašiša:

  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 2 šaukštai krapų
  • 2 šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • rūkytos lašišos juostelių

Įdarytų kiaušinių gaminimo eiga:

Kietai išverdame kiaušinius bei leidžiame jiems atvėsti.

Nulupus kiaušinį perpjauname jį per pusę ir išimame kiaušinių trynius.

Kiaušinių trynius sutriname, įdedame grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų, supjaustytas lašišos juosteles, garstyčių ir viską gerai išmaišome.

Gautą mišinį pridedame į kiaušinių baltymų puseles ir užbarstome krapų.

Skanaus!

 

Tradicinis keksas "Velykų boba"

"Velykų boba" - Velykinio stalo pažiba. Šis tradicinis desertas patiks ne tik mažiesiems, bet ir nostalgiško skonio pasiilgusiems senjorams. Tai mielinis pyragas, dažnai pagardintas aguonomis, razinomis ar kitais džiovintais vaisiais. Seniau buvo manoma, jog jeigu iškepsi kuo aukštesnį pyragą, nuo to priklausys kviečių derlius. 

Tradicinis keksas Velykų bobaMielinė Velykų boba gana greitai džiūsta, tad pyragą patariama laikyti uždengtą

Ingredientai, reikalingi ruošiant Velykų bobos keksą:

  • 150 g sviesto,
  • 230 ml šilto pieno,
  • 3 kambario temperatūros kiaušinių,
  • 540 g miltų,
  • 90 g cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 20 g sausų mielių,
  • 40 g razinų.

Velykų bobos kekso gaminimo eiga:

Į dubenėlį įdėkite sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite. Įpilkite šilto pieno ir dar kartą išmaišykite. Kai nuo šilto pieno sviestas ištirps ir susidarys vientisa masė, įmuškite kiaušinius. Maišykite masę ir po truputį berkite miltus bei mieles. Į tešlą įmaišykite ir razinas.

Kekso kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite keksą 40 minučių.

Jeigu norite papuošti keksą, galite pasidaryti kokį norite glaistą ar uždėti keletą uogų ant viršaus.

Skanaus!

 

Karšti Velykiniai patiekalai

Velykų stalas sunkiai įsivaizduojamas be karštų ir sočių patiekalų, todėl tai puiki proga paruošti ką nors sudėtingesnio ir užimančio daugiau laiko nustebinant visus artimuosius. Ant Velykų stalo galimi visi mėsos patiekalai - vištiena, kiauliena, aviena, jautiena. Tik rinkitės!

Kiaulienos šonkauliai su aštriu padažu Velykoms

Velykos yra gamtos prabudimo šventė, todėl visus šiltai ir šventiškai nuteiks kiaulienos šonkauliukai. Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai bus ypatingai kvapnūs ir sultingi. Jeigu oras leidžia, galima kepti ir kepsninėje. Tačiau svarbu neleisti šonkauliukams perkepti, nes tada jie bus sudžiuvę bei kieti. 

Kiaulienos šonkauliai su aštriu padažu Velykoms

Keptiems šonkauliukams puikiai tinka barbekiu padažas, jį galite pasigaminti ir patys namuose

Ingredientai, kurių prireiks ruošiant kiaulienos šonkaulius:

  • 1 kg kiaulienos šonkaulių;
  • 7 šaukštai sojų padažo;
  • 5 koncervuoti agurkai;
  • 500 ml pomidorų padažo;
  • 2 svogūnai;
  • 5 šaukštai aliejaus;
  • Žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų;
  • Šviežių mairūno šakelių;
  • Kelių kadagio uogų.

Aštrių kiaulienos šonkaulių gaminimo eiga:

Šonkauliukus apiberti pipirais, įdėti smulkiai supjaustytą svogūną ir mairūną, kadagio uogų. Supilti pomidoro padažą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šaldytuve visai nakčiai.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Šonkaulius įdėkite į skardą ir kepkite 50-60 minučių. Kepant pavartykite šonkaulius ir apšlakstykite marinatu.

Padažą paruoškite iš likusio pomidorų padažo, sojų padažo, smulkiai supjaustytų agurkėlių ir aitriųjų pipirų. Visus šiuos produktus sumaišykite ir aptepkite šonkaulius likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.

Patiekite su keptomis bulvėmis, ryžiais, salotomis ar kitais patinkančiais garnyrais.

Skanaus!

 

Orkaitėje kepta aviena Velykoms

Orkaitėje kepta aviena per Velykas - šventinis patiekalas, prie stalo sukviečiantis visus svečius. Jeigu bijote avienos kvapo, rinkitės jauno ėriuko mėsą – ji bus be kvapo, mėsa bus ypatingai sultinga ir švelni. Taip pat svarbu paminėti, jog aviena yra bene pati sveikiausia mėsa. Pagaminti avienos patiekalą užims laiko, tačiau pagyrų sulauksite iš kiekvieno svečio.

Orkaitėje kepta aviena Velykoms

Kepant avieną orkaitėje svarbu jos neperkepti ir neleisti išdžiūti, nes tada mėsa bus kieta ir nesultinga. Tinkamai iškepta aviena turi būti šiek tiek rusva, sultinga

Ingredientai avienai paruošti:

  • 2,5 kilogramo avienos,
  • 4 valgomieji šaukštai medaus,
  • Pusės citrinos žievelės,
  • Pusės citrinos sulčių,
  • 1 šaukštas balzamiko acto,
  • 1 kuokštelis šviežio rozmarino,
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų,
  • 1 arbatinis šaukštelis rupios druskos.

Padažui:

  • 100 ml raudono vyno,
  • 2 šaukštai juodųjų serbentų uogienės,
  • Pusė arbatinio šaukštelio bulvių krakmolo.

Avienos gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visus nurodytus prieskonius išskyrus druską. Prieskonių mišiniu ištrinkite mėsą ir uždengę marinuokite šaldytuve per visą naktį arba 2-3 valandas kambario temperatūroje.

Paruoškite 230 laipsnių temperatūros orkaitę. Avieną pasūdykite druska ir dėkite į kepimo skardą. Pirmas 20 minučių kepkite 230 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Po 20 minučių sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių, ant kepimo skardos dugno pilkite vieną stiklinę vandens ir kepkite mėsą maždaug pusvalandį. Paskui dar kartą įpilkite vieną stiklinę vandens ir dar kepkite pusvalandį.

Prieš pjaustydami, mėsą palikite kambario temperatūroje bent jau 10 minučių. Per tą laiką, galite pasiruošti padažą.

Nuo kepimo skardoje susidariusio sultinio pašalinkite riebalus. Mėsos sultinį perkoškite per sietelį į švarią keptuvę padažui virti. Užvirinkite virš vidutiniškos kaitros. Į mėsos sultinį pilkite vyno, dėkite uogienės porą šaukštų ir dar kartą mišinį užvirinkite. Pusėje stiklinės vandens šakute išmaišykite krakmolą ir pilkite mišinį į verdantį padažą nesustojant maišyti. Kai padažas jau tampa norimo tirštumo, nukelkite nuo ugnies.

Padažą galite užpilti ant keptos avienos arba patiekti šalia.

Skanaus!

 

Jautienos troškinys Velykoms

Jeigu atsibodo įprastai kepti jautienos kepsniai, pasigaminkite jautienos troškinį. Šis patiekalas sušildys visų prie Velykinio stalo susėdusių svečių pilvus. Tai šiltas ir sotus patiekalas, po kurio norėsis tik deserto. Šalia jautienos troškinio galima patiekti virtas bulves arba ryžius. 

Jautienos troškinys Velykoms

Į jautienos troškinį galite dėti įvairius mėgstamus ingredientus - porą, salierą, cukiniją, moliūgą - jie troškinį padarys tik dar skanesniu, sotesniu ir maistingesniu

Ingredientai jautienos troškiniui:

  • 1 kg jautienos,
  • 300 ml raudono sauso vyno,
  • 100 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse,
  • 4 morkos,
  • 2 svogūnai,
  • 2 šaukštai miltų,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių,
  • 5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
  • Druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 2 šaukštai aliejaus.

Jautienos troškinio gaminimo eiga:

Jautieną supjaustykite postambiai gabalėliais. Apibarstykite miltais ir išmaišykite.

Svogūnus supjaustyktie pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite šaukštą aliejaus. Dėkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 3-4 min iki suminkštės. Berkite česnaką ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Išimkite iš puodo ir atidėkite.

Tame pačiame puode įkaitinkite likusį aliejų ir p apkepinkite mėsos gabalėlius, kad gražiai rustelėtų iš visų pusių. Apkepintą mėsą išimkite iš puodo ir atidėkite.

Į puodą supilkite pusę vyno. Tada į puodą grąžinkite mėsą, dėkite svogūnus bei česnakus, berkite pjaustytas morkas. Supilkite likusį vyną, dėkite konservuotus pomidorus, berkite džiovintus čiobrelius, rūkytos paprikos miltelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.

Troškinį užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite ir troškinkite 1-2 valandas.

Skanaus!

 

Desertai Velykoms

Velykos yra ir pasimėgavimo metas, o koks gali būti geresnis būdas tai padaryti, jei ne su gardžiais Velykų desertais? Nuo tradicinių skanėstų, klasikinių saldūmynų iki kūrybingų desertų – yra daugybė galimybių patenkinti bet kokį smaližių skonį.

Velykinė varškės "Pascha"

Pascha – tradicinis stačiatikių velykinis desertas, pasižymintis riebumu, tačiau gaivaus skonio. Gaminant šį desertą galima naudoti skirtingus priedus, taip kaskart išgaunant vis skirtingą skonį. Į šį varškės desertą galima dėti razinų, riešutų, džiovintų vaisių, šokolado gabaliukų ar ko tik norite. Kad ir ką beįdėsite, kiekvieną kartą mėgausitės skoniu.

Velykinė varškės Pascha

Velykinė Pascha gaminama iš varškės, todėl gali būti rieboka. Jeigu norite gaivaus skonio, galite įmaišyti vaisių

Ingredientai, reikalingi Paschos gaminimui:

  • 500 g varškės,
  • 250 ml grietinėlės,
  • 125 g cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • 50 g razinų,
  • 50 g migdolų,
  • Vienos citrinos žievelės,
  • Pusė arbatinio šaukštelio vanilės.

Varškės Paschos gaminimo eiga:

Razinas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinkite. Sviestą išsukite su cukrumi, sudėkite kiaušinių trynius ir gerai vėl išmaišykite. Suberkite varškę ir išsukite iki purios vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir kitus birius produktus. Viską gerai išmaišykite.

Indą su skylėmis išklokite dviguba ar triguba marle. Supilkite masę ir užlanksčius kraštus paslėkite. Indą įstatykite į dubenį, kad būtų kur nubėgti atsiradusiam skysčiui. Paslėgę laikyti vėsiai. Po paros išverskite Paschą į serviravimo indą.

Paprastai Pascha puošiama džiovintais vaisiais.

Skanaus!

 

Medaus tortas Velykoms

Turbūt nėra nei vieno, kuris nemėgtų medaus torto. Šį kepinys tinka įvairioms progoms: nuo gimtadienių iki didžiausių metų švenčių, todėl Velykos ne išimtis. Nors šis tortas gali užimti nemažai šeimininkių laiko, rezultatas ir skonis pradiugins visus prie stalo susėdusius artimuosius. 

Medaus tortas Velykoms

Kepant medaus torto lakštus svarbu jų neperkepti ir neleisti išdžiūti, nes jeigu perkepsite laštus, jie bus kieti ir netinkami medaus tortui

Ingredientai medaus tortui:

Tešlai:

  • 5 kiaušiniai,
  • 2 stiklinės miltų,
  • 200 g cukraus,
  • 50 g sviesto,
  • 3 šaukštai medaus,
  • 2 šaukšteliai sodos,
  • 1 šaukštelis acto.

Kremui:

  • 1 l riebios grietinės,
  • 2 šaukštai citrinų sulčių,
  • 5 šaukštai cukraus.

Medaus torto gaminimo eiga:

Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies nuolat maišant iki susijungs į gražią, vientisą masę. Palikti atvėsti.

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Supilti atvėsusį medų. Maišant dėti nugesintą actu sodą ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis riebios grietinės tirštumo.

Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną. Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių.

Pasiruošiame kremą: grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.

Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą. Galite tortui leisti pastovėti šaldytuve per visą naktį.

Skanaus!

 

Klasikinis tinginys Velykoms

Jeigu neturite laiko ar truputį tingite daug laiko suktis prie puodų, Velykoms puikiai tik daug laiko neužimantis, bet ypač skanus klasikinis naminis tinginys. Visi svečiai norės paragauti šio skanumyno ir nusikelti į vaikystę. Nors yra daug tinginio gaminimo būdų - su rududu kremu, su šakočiu ar kitais priedais, šis klasikinis su sausainiais ir kakava pats skaniausias. 

Klasikinis tinginys Velykoms

Skanaus tinginio gaminimas nereikalauja daug pastangų ir laiko, todėl kiekvieną kartą pagaminsite skanų desertą ne tik šventėms, bet ir prie kavos

Ingredientai tinginiui gaminti:

  • 400 g sausainių,
  • 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno,
  • 200 g sviesto,
  • 5 šaukštai kakavos.

Klasikinio tinginio gaminimo eiga:

Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.

Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė taps vientisa bei sutirštės.

Gautą masę užpilame ant sausainių ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.

Masę verčiame ant kepimo popieriaus ir spausdami tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.

Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, o tada suvyniojame į maistinę plėvelę arba kepimo popierių. Dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms, kad sustingtų.

Skanaus!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

12 Kūčių patiekalų

Kūčių stalas iš 12 patiekalų, geriausi Kūčių patiekalai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Baklažanų suktinukai su feta sūriu

Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas

Geriausi silkės patiekalai Kūčioms

Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės

Įdaryti kiaušiniai su kumpiu

Lašiša tempura tešloje

Lašišos užkandėlė tempuros tešloje

Salotos su žuvimi Velykoms

Salotų su žuvimi patiekalai Velykiniam stalui. Velykinis salotų su lašisa vainikas, tuno salotų Velykinis receptas ir Velykinės špinatų ir rūkytų lašišų salotos su citrinų-krapų padažu.

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Velykiniai kiaulienos patiekalai

Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.

Velykiniai patiekalai iš karpio

Karpio patiekalai Velykiniam stalui, Velykų valgiai iš karpio, receptai iš karpio Velykoms

Velykiniai paukštienos patiekalai

Velykų pauštienos receptai. Tradiciniai keptos anties ir kalakuto valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai silkės patiekalai

Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai žuvies patiekalai

Velykų patiekalai iš žuvies. Keptos lydekos su svogūnų padažu, žuvies filė su kaparinio sviesto padažu ir žuvies kotletų su varške receptai Velykų stalui.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: