Trinta špinatų sriuba
Atnaujinta: 2022-07-19

  Špinatų sriubos yra daugybė variantų. Netgi pačių špinatų paruošimas sriubai gali būti skirtingas. Špinatus sriubai galima virti, galima apkepti. Skoniai skiriasi ir špinatų sriuba niekada nepabos.

Trintos špinatų sriubos priedai


  Dar daugiau skirtingų skonių gali duoti įvairūs priedai. Visose trintose sriubose naudojamos bulvės, jos sutirština špinatų sriubą, suteikia jai kūną. Be bulvių špinatų sriuba butų itin skysta.

  Daugiausiai skonio špinatų sriubai suteiks sultinys. Daugybėje receptų siūloma naudoti sutinio kubelius ar net vandenį. Neabejotinsi gausite blankią fast food'o tipo špinatų sriubą. Norint gauti įspūdingo skonio špinatų sriubą verta skirti daugiau laiko sultiniui. Naudojami vištienos kauliukai, puikiai tinka pigūs vištienos sriubos rinkiniai. Verdame apie 1 valandą, dedam svogūnų, morkų, bulvę, lauro lapų, pipiro žirnelių. Gerai dera gelsvė, čiobrelis. 
  Taip pat puikiai tinka daržoviniai sultiniai. Ypač verta išbandyti variantą su šparagų sultiniu. Šparagų kietoji apatinė dalis idealiai tinka sultiniui išvirti. 

Trinta špinatų sriuba

 Špinatų sriuboje idealiai tinka grybai, juos netgi galima panaudoti vietoje bulvių suteikiant sriubai tirštumo. Ypač tinka špinatų sriubai voveraitės, jos neužmuša špinatų skonio, suteikia sriubai subtilumo. Tinka pievagrybiai, baravykai.

  Natūralaus saldumo suteikia burokėlių ir morkų panaudojimas. Naujų skonių špinatų sriubai suteiksite pakepinę smulkiai pjaustytas morkas. 

 Daug špinatų sriubų variacijų galima išgauti naudojant kitas trinamas daržoves. Išbandžiau ir labai patiko špinatų sriuba su brokoliais, kalafijorais, moliūgais, šparagais.


Klasikinė trinta špinatų sriuba

Paruošę šią sriubą maksimaliai pajusite špinatų skonį. Ši špinatų sriuba turi mažai kalorijų, tačiau yra pakankamai soti. 

200 g. špinatų,
100- 200 g bulvių, ( 4 vidutinio dydžio bulvės)
70g svogūnų, ( didelis svogūnas arba 2 maži)
1 litras sultinio,

50 g aliejaus svogūnams,
Druska, juodieji pipirai,

Ant įkaitinto aliejaus apkepiname iki apskrudimo svogūnus. Užverdame sultinį ir į jį sudedame bulves, verdame kol apminkštėja. Sudedame brokolius verdame kol suminkštės buvės. Tačiau stengiamės nevirti ilgiau kaip 5 minutės. 3 minučių pakanka, kam prarasti vitaminus. Supilam svogūnus, prieskonius ir užvirus nuimam nuo ugnies. Po poros minučių sublenderiuojame ir dar pastatome iki užvirimo. 

Klasikinė trintų špinatų sriuba

Keptų špinatų trinta sriuba

Šioje špinatų sriuboje papildomai panaudosime daržoves. 

200 g špinatų,
100 g bulvių,
150 g žiedinių kopūstų ( kalafijorų)
70 g svogūnų,
70 g alyvuogių aliejaus kepimui,

1 litras sultinio,
Petražolių, druskos, juodųjų pipirų

Troškinimo puode užvirinam sultinį, sudedam kubeliais pjaustytas bulves. 

Keptuvėje įkaitinam aliejų ir jame apkepinam svogūnus. Dedame ir porą minučių kepiname špinatus, vėliau sudedam kalafijorus. Keptuvės turinį sudedam į puodą su apvirusiomis bulvėmis. Verdame kol bulvės pilnai suminkštės. Sudedam prieskonius, išjungiam ugnį ir palaikom 10 minučių susimaišyti skoniams. Sublenderiuojame ir dedame ant ugnies kiek pakeliant temperatūrą iki virimo.

Keptų špinatų sriuba

 

Kreminė špinatų sriuba

Kreminė špinatų sriuba aristokratas tarp špinatų sriubų. Kalorijų dėl grietinėlės kiek daugiau, tačiau daug papildomo skonio. Kiek kitoks špinatų sriubos variantas  apkepinant bulves. Norėčiau atkreipti dėmesį į vieną virimo niuansą. Jį pamačiau pas patyrusią šeimininkę ir buvau nustebintas gerokai pakitusiu ir pagerėjusiu skoniu. Tai kelis kartus užverdama špinatų sriuba. Kai išverdam špinatų sriubą nededam lengvai kvapus atiduodančius žaliuosius prieskonius, o palaikom sriubą dešimtį minučių atvėsti.  Tada vėl verdame, dedame prieskonius ir tik tada sublenderiuojame. 

200 g špinatų,
100 g bulvių,
150 g brokolių
70 g svogūnų,
3 česnako skiltelės,
70 g alyvuogių aliejaus kepimui,
100 ml liesesnės grietinėlės,

1 litras sultinio,
Čiobrelio,
Petražolių, druskos, juodųjų pipirų

Troškintuvėje įkaitintame aliejuje su čiobreliais apkepinam svogūnus, dedam česnaką ir smulkiai pjaustytas bulves. Sudedam špinatus ir brokolius, kiek patroškinam vartydami. Supilam sultinį ir užverdame, išjungiam palaikom dešimtį minučių. Vėl užverdame, dedame petražoles, druską, juoduosius pipirus, nuimame nuo ugnies, sublenderiuojame. 
  Vėl dedame ant ugnies, pilame maišydami grietinėlę. Neleidžiame užvirti ir nuimame nuo ugnies. 

Kreminė špinatų sriuba


Trinta špinatų sriuba su grybais

  Grybai itin dera su špinatais.  Tai mėgstamiausia vasaros pradžios sriuba. Ne visais metais sutampa špinatų, šparagų ir voveraičių sezonas. Tačiau kai sutampa tai būna išties gurmaniška sriuba. Atkreipkit dėmesį į sviestą. Voveraitės, šparagai gali būti kepami tik svieste. Sviestas išryškina jų skonį, tuo tarpu aliejus atima. 

200 g špinatų,
200 g šparagų
100 g bulvių,
200 g voveraičių,
70 g svogūnų,
3 česnako skiltelės,
50 g alyvuogių aliejaus kepimui,
70 g sviesto,

1,5  litro šparagų kotų sultinio,
Čiobrelio,
Petražolių, druskos, juodųjų pipirų

Apie pusvalandį verdame šparagų kietuosius kotus, gauname puikų daržovinį sultinį. Į sultinį sudedame bulves ir paverdame kol apminkštės. 

Įkaitintame aliejuje su čiobreliu apkepiname svogūnus. Kaip visada geriausiai tiks sausai kepinami, karamelizuoti svogūnai. Jie suteikia sriubai pikantiško skonio.

Voveraitės dažnaiusiai būna gana įmirkusios ir jas pradžioje nugarinam. Dedam be jokio sviesto į keptuvę. Kai išsiskiria sultys jas nupilam į indelį, fantastiškai tiks špinatų sriuboje. 

Svieste ( geriausiai GHI) kepinam česnaką, voveraites, dedam pjautytus šparagus, vėliau špinatus. Galima prieš šparagus įdėjus papildomai sveisto įdėti kepinti svogūnus. Patiekalas bus skanesnis nei kepinant svogūnus ant aliejaus.
  Dedame keptus svogūnus, patroškiname porą minučių ir pilame sultinį su bulvėmis. Verdame kol suminkštėja bulvės ( iki 5 minučių). Nuimame nuo ugnies, palaikom 5- 10 minučių atvėsti. Vėl virinam sudėdami prieskonius, blenderiuojame.

Trinta špinatų sriuba su grybais

Visos špinatų sriubos puikiai tinka su kieto sūrio drožlėmis. Valgoma su balta duona.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų mišrainė žiemai

Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausios salotos su rukola

Rukolos salotų receptai

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai

Kreminė keptų moliūgų sriuba

Orkaitėje paruoštų moliūgų sriuba su paprika, morkomis ir grietinėle

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Marinuotų daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti marinavimo receptas

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: