Velykiniai mėsos vyniotiniai
Atnaujinta: 2021-04-02
  • Velykiniai  mėsos vyniotiniai

    Velykiniai mėsos vyniotiniai

  • vyniotinis
  • Velykinis vyniotinis
  • Velykinis vyniotinis

Šventiniam Velykų stalui 3 mėsos vyniotiniai

Joks tradicinis Velykų stalas neįsivaizduojamas be mėsos vyniotinio. Tai daugelio mėgstamas šventinis užkandis. Vyniotinių būna keptų, kuriuos galima valgyti karštus, kaip pagrindinį patiekalą, taip pat atvėsinus, kaip užkandį. Keptuose vyniotiniuose labiau išryškėja mėsos ir įdaro skonis. Mėsos vyniotinius nesudėtinga pasigaminti namuose, be to jie daug skanesni nei pirktiniai. Gamyba nereikalauja daug pastangų, o rezultatas džiuginantis.

galler_thumbnail

Velykinis vištienos vyniotinis su abrikosais

Šis pikantiško skonio vištienos vyniotinis papuoš Jūsų stalą. Įdarui galite rinktis ir kitus mėgstamus džiovintus vaisius, tarkim slyvas.

Jums reikės:

0.5 kilogramo vištienos faršo (šlaunelių ir krūtinėlių filė)

150 gramų šaltai rūkytos šoninės

10 vienetų džiovintų abrikosų

1 kiaušinis

Saujelė sezamo sėklų

žiupsnelio pipirų

pagal skonį vištienos prieskonių

žalumynų

druskos

Paruošimo būdas:

  1. Į dubenį sudedame vištienos faršą, įmušame kiaušinį, pagardiname prieskoniais, pipirais, druska ir išmaišome.
  2. Ant stalo patiesiame kepimo popierių, apibarstome sezamo sėklomis ir tolygiai paskirstome paruoštą vištienos faršą, kad tolygiai pasidengtų kepimo popierius.
  3. Šoninę susipjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Abrikosus užpilame karštu vandeniu, išbrinkiname ir nusausiname.
  5. Ant vištienos faršo sudedame šoninę ir abrikosus.
  6. Atsargiai susukame vyniotinį.
  7. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  8. Iškepusiam vyniotiniui leidžiame atvėsti, geriausia per naktį, tuomet supjaustome griežinėliais, puošiame žalumynais.

galler_thumbnail

Šventinis sprandinės vyniotinis su džiovintais baravykais

Šis šventiškas sprandinės vyniotinis tinka valgyti tiek karštas, kaip pagrindinis patiekalas su garnyru, tiek šaltas, kaip užkandis.

Jums reikės:

1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės

1 poras

1 sauja džiovintų baravykų

Šaukštas sviesto

1 sauja džiūvėsėlių

4 skiltelės česnako

pagal skonį prieskonių mėsai

petražolių

Paruošimo būdas:

  1. Sprandinę išpjaustyti į išklotinę. Vidų gausiai pabarstyti prieskoniais.
  2. Džiovintus baravykus užpilti vandeniu ir išmirkyti.
  3. Supjaustyti baravykus ir porą, pakepinti svieste. Iškepusius sumaišyti su džiuvėsėliais.
  4. Viename sprandinės krašte dėti įdarą, smulkinto česnako, petražolių.
  5. Standžiai sukti vyniotinį, pridedant dar įdaro.
  6. Surišti virve, pabarstyti prieskonių mišiniu.
  7. Vyniotinį dėti kepti į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 2.5 val.

galler_thumbnail

Velykinis karkos vyniotinis

Itin paprastai pagaminamas kiaulienos karkos vyniotinis. Labai tinka valgyti su krienais.

Jums reikės:

1 vidutinio dydžio karkos

česnakų

pipirų, druskos, lauro lapų

svogūno, saliero stiebo (nebūtinai)

Paruošimo būdas:

  1. Karką gerai išverdame su prieskoniais, svogūnu ir salieru.
  2. išvirus išimame kaulą, mėsą įtriname smulkintais česnakais, pipirais ir druska.
  3. Karką susukame, suformuojame vyniotinį ir tvirtai surišame.
  4. Surištą vyniotinį paslegiame, kol atvės, geriausia per naktį ir supjaustome griežinėliais.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... cukinijų apkepas su varške
... cukinijų apkepas su faršu
... Elnienos kotletai
... Garuose paruoštos galvos
... guliasas_su_jautienos_mesa
... jautienos_antrekotas
... jautienos_befstrogenas
... jautienos_steikas
... jautienos_troskinys
... Jautienos čili sriuba
... Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas majoneze
... Kreminė moliūgų sriuba su stirniena
... jautienos liulia kebabas
... makaronai_su_mesos_padazu
... Naminis_jautienos_karpacas
... Velykiniai  mėsos vyniotiniai
... vištienos kepsneliai
... vištienos orkaitėje patiekalai
... Čili sriuba
... cili_sriuba_su_jautiena

Geriausios video instrukcijos

... plovo gaminimo instrukcija