Svarainių sūris
Atnaujinta: 2022-11-15

   Ispanai turi garsų sūrį Membrillo. Angliškai tai Quince pasta, tačiau tai ne svarainiai. Šis sūris iš cidonijos. Vaisiai labai panašūs, aromatingi, tvirtos konsistencijos, turi daug pektinų kietėjimui. Ispanai Membrillo derina su Manchego avių pieno sūriu. 

Svarainių sūrio gaminimas

Svarainiai ir cidonijos. Svarainių sirupui reikia naudoti labai gerai prisirpusius svarainius. Šiuolaikiškos svarainių veislės turi mažiau rūgšties.

   Kiek pavyko eksperimentas pavyks sužinoti tik paragavus tikro Membrillo. Tačiau ragavusiems patiko ir svarainiai visai teisingai sunaudoti. Juolab, kad ir derlius buvo nemenkas.

  Svarainius supjaustom į keturias dalis, išimam sėklas. Puode užvirinam trečdalį svarainių kiekio vandens. Sudedam svarainius. Recepte su cidonija verdama apie 40 minučių. Jos kiek ilgiau išlaiko tvirčiau kietą būseną nei svarainiai. Todėl reikėtų stebėti kada svarainiai suminkštėja, apie 25 - 30 minučių. Pernelyg suminkštėjus svarainius bus sunku nusunkti. Pasilikus vandeniui bus sudėtinga išdžiovinti sūrį. 
  Kartu su svarainiais verdama vanilės lazdelės ir citrinos žievelės,

1 kilogramas svarainių,
0,3 l vandnes,
1 citrinos žievelės,
0,5 - 1 kg cukraus,
1 vanilės lazdelė,
1 šaukštas medaus,
1 šaukšta citrinos sulčių,

Išvirus svarainius vanilės lazdelės išmetamos. Masė sublenderiuojama, dedamas ir maišomas cukrus, medus, citrinos sultys. Verdama apie valandą ant mažos ugnies. Iš gelsvos masės turi pasidaryti rausvai ruda masė. 

Galutinai sūris išdžiovinamas iki 50 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kaitinama apie 8 valandas, priklausomai nuo sluoksnio storio. Svarainių sūrio masė supilama ant kepimo popieriumi iškoloto padėklo. 

Svarainių sūris

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Avienos plovas

Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Jautienos čili sriuba

Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą

Konservuoti agurkai

Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai

Krevetės grietinėlės padaže

Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis

Krevetės pomidorų padaže

Krevečių troškinys pomidorų padaže

Mėlynių uogienė

Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Patiekalai iš cukinijos

Receptai su cukinija, cukinijų konservavimas žiemai, cukinijų salotos žiemai

Salotos su smidrais

Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Svarainių sūris

Svarainių sūrio gaminimas, kaip pagaminti sūrį iš svarainių

Tobulas varškės apkepas

Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.

Trinta špinatų sriuba

4 rinktiniai trintos špinatų sriubos receptai, kreminė špinatų sriuba, trintos špinatų sriubos receptas, kelios paslaptys kaip pagerinti špinatų sriubos skonį,

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Varškės apkepas

Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.

Čili sriuba

Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Šparaginių pupelių mišrainė žiemai

Šparaginių pupelių mišrainės su svogūnais, grybais, pomidorais

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: