Spurgos
Atnaujinta: 2023-01-03

Spurgos

 

Naminės spurgos visuomet yra puikus pasirinkimas norint pasaldinti šventinį stalą. Šioms spurgoms gaminti, neprireiks daug laiko. Spurgas galime pagardinti šokoladu, ar mėgstama uogiene. Šiuo receptu maloniai pasidalino mano močiutė, kuri mano vaikystėje kepdavo šias spurgas, mums su broliu atvažiavus jos aplankyti. 

 

 

Spurgų ingredientų sąrašas :

 

  • Pienas 130 ml
  • Mielės 30 g
  • Cukrus 50 g
  • Kiaušiniai 3
  • Sviestas 50 g
  • Druska
  • Vanilės ekstraktas 1.5 šaukš.
  • Muskato riešutas 25g
  • Miltai 220g

 

Spurgų gaminimo eiga :

 

  1. Išmaišome visus skystus ingredientus kartu, miltus, mieles, druską, muskato, cukrų ir gerai maišome.
  2. Leidžiame tešlai iškilti kambario temperatūroje apie 100 min.
  3. Išminkykite tešlą , kad nebeliktų oro.
  4. Išminkome tešlą. Iš jos išpjaukite spurgas su spurgų formos pjovimo įrankiu.
  5. Dedame spurgas ant kepimo popieriaus.
  6. Užverdame aliejų iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. Virkite po dvi spurgas vienu metu. Virkite jas apie 2 minutes. Pavartykite. Palikite atvėsti.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Imbieriniai sausainiai

Imbierinių sausainių receptas

Keksiukai

Keksiukų receptas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su varške

Pyrago su varške receptas

Spurgos

Spurgų receptas

Sviestiniai sausainiai

Sviestinių sausainių receptas

Tiramisu tortas

Tiramisu torto receptas

Trupininis pyragas su uogiene

Trupininio pyrago su uogiene receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: