Spurgos
Atnaujinta: 2023-01-03
Spurgos
Naminės spurgos visuomet yra puikus pasirinkimas norint pasaldinti šventinį stalą. Šioms spurgoms gaminti, neprireiks daug laiko. Spurgas galime pagardinti šokoladu, ar mėgstama uogiene. Šiuo receptu maloniai pasidalino mano močiutė, kuri mano vaikystėje kepdavo šias spurgas, mums su broliu atvažiavus jos aplankyti.
Spurgų ingredientų sąrašas :
- Pienas 130 ml
- Mielės 30 g
- Cukrus 50 g
- Kiaušiniai 3
- Sviestas 50 g
- Druska
- Vanilės ekstraktas 1.5 šaukš.
- Muskato riešutas 25g
- Miltai 220g
Spurgų gaminimo eiga :
- Išmaišome visus skystus ingredientus kartu, miltus, mieles, druską, muskato, cukrų ir gerai maišome.
- Leidžiame tešlai iškilti kambario temperatūroje apie 100 min.
- Išminkykite tešlą , kad nebeliktų oro.
- Išminkome tešlą. Iš jos išpjaukite spurgas su spurgų formos pjovimo įrankiu.
- Dedame spurgas ant kepimo popieriaus.
- Užverdame aliejų iki 200 laipsnių temperatūros.
- Virkite po dvi spurgas vienu metu. Virkite jas apie 2 minutes. Pavartykite. Palikite atvėsti.
Komentarai (0)
Temos straipsniai
Imbieriniai sausainiai
Imbierinių sausainių receptas
Keksiukai
Keksiukų receptas
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyrago su džiovintais vaisiais receptas
Pyragas su varške
Pyrago su varške receptas
Spurgos
Spurgų receptas
Sviestiniai sausainiai
Sviestinių sausainių receptas
Tiramisu tortas
Tiramisu torto receptas
Trupininis pyragas su uogiene
Trupininio pyrago su uogiene receptas