Šokoladinis tortas su vyšniomis
Atnaujinta: 2018-02-25
  • šokoladinis tortas

Biskvitams reikės:
6 kiaušinių;
300 g cukraus;
200 g margarino;
6 arbatinių šaukštelių kakavos;
300 g miltų;
2 arbatinių šaukštelių actu gesintos sodos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės, margariną ištirpdome ir maišant (nekarštą) pilame į išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kakava ir taip pat įmaišome į tešlą. Pabaigoje dedame gesintą sodą ir viską gerai išmaišome. 
Įkaitintoje (180 C) orkaitėje kepame biskvitus (2X po pusę tešlos) apie 25-30 min. 
Jei abejojate, ar pavyks lygiai padalinti tešlą, ją pagaminkite kiekvienam kepimui iš pusės normos atskirai.
Iškeptus biskvitus atvėsiname, ir perpjauname per pusę. Viso gausime 4 paplotėlius.

Vyšnių-grietinėlės (pirmam ir trečiam sluoksniams) reikės:
450 ml grietinėlės (nuo jos nupilti 10 valgomųjų šaukštų šokoladiniam sluoksniui);
90 g cukraus;
apie 400 g šaldytų vyšnių.

Nuo atitirpintų šaldytų vyšnių nupilame susidariusį skystį, šiek tiek pasaldiname - prieš tepant įdaro sluoksnį, juo reikės sulastyti biskvitus.
Grietinėlę (prieš tai nupylus 10 šaukštų) įšplakame su cukrumi. Ant pirmojo biskvito išdėliojame vyšnių dalį ir užtepame grietinėle. 
Antrąjį biskvito sluoksnį sulaistome ir tepame šokolado įdarą.

Viduriniam - šokoladiniam įdarui reikės:
10 šaukštų grietinėlės;
200 g juodojo šokolado.

Viską ištirpdome vandens vonelėje iki vientisos masės ir tepame ant antrojo biskvito.

Trečiajį sulaistytą biskvitą vėl dengiame vyšnių-grietinėlės sluoksniu. Likusia grietinėle aptepame torto šonus ir viršų.
Papuošimui naudojau gerą saują šaldytų vyšnių, saują kepintų migdolų plokštelių (šonams) ir 250 g maskarponės, 2 šaukštų cukros pudros ir 3 arbatinių šaukštelių mišinį (baltai masei).

Valentinas turėtų likti patenkintas!
Skanaus, Dalia

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūgo pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Moliūgų ir morkų pyragas

Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: