Šokoladinis karamelinis tortas
Atnaujinta: 2020-09-29
  • šokoladinis karamelinis tortas

Šokolado - karamelinis tortas vienas iš skaniausių ir sodriausio skonio tortų. Šokoladas ir karamelė labai puikiai tarpusavyje dera ir pabrėžia viena skito skonį. Torto kremas taip pat gaminamas karamelinis.

Nežiūrint į atrodantį gaminimo sudėtingumą tortą pagaminsite gana greitai. Biskvitas gaminamas labai greitai, net nereikės plakti kiaušinių, paprasta sumaišyti visus ingradientus. Tik kremui reikės suplakti kiaušinio baltymą. Karamelinis ganašas gaminamas kaip įprastai.

 

Biskvitui:

Kvietinių miltų 250 g.;
Cukrus 300g.;
Kakavos miltelių 55 g;
Sodos 1,5 arbatinio šaukšto;
Drusko 1 arbatinis šaukštas;
Kiaušiniai 2 vnt;
Sviesto 60 g;
Aliejaus 60 ml;
Pieno 280 g;
Acto 6 % šaukštas;

Karamelinis padažas

Cukrus 250 g;
Grietinėlė 33-36 % - 300 ml;
Sviesto - 50 g;
Druskos pusė arbatinio šaukštelio;

Karamelinis ganašas

Tamsus šokoladas 200 g;
Karamelinis  padažas 200g;

Kremui

Kiaušinių baltymai 4 vnt;
Cukrus 150 g;
Sviesto 300 g;
Karamelinio padažo 3-4 šaukštai;

 

Torto gaminimas prasideda nuo biskvito. Pradžioje reikia prasijoti miltus ir kakavą. Į indą sudedame kitus ingradientus išskyrus actą. Sviestas ištirpdomas ir pilamas kiek ataušintas. Kambario temperatūros ingradientai sumaišomi mikseriu nedideliu greičiu. Galiausiai įpilamas actas.
  Tešla supilama į formą ir kepama 180 - 190 laipsnių temperatūroje apie 50 - 60 minučių. Iš tiek ingredientų biskvitas gaunasi apie 7-8 centimetrų. Biskvitas palaikomas apie 10 - 15 minučių. Tada ataušinamas ir suvyniojamas į maistinę plėvelę ir palaikomas 4 valandas.

  Kol biskvitas bręsta gaminamas kremas ir karamelinis padažas. Cukrus supilamas į puodą ir palaikomas ant vidutinės ugnies kol ištirpsta. Tirpimo metu maišome. Paraleliai iki virimo privedame grietinėlę. Supilame grietinėlę į ištirpintą cukrų ir išmaišome. Grietinėlę reikėtų supiltį mažomis dozėmis. Įdedame druską ir sviestą ir išmaišome. Gautą padažą ataušiname.

  Verta biskvitą ir padažą daryti vieną dieną, leisti jiems pabręsti ir kitą dieną gaminti kremą ir patį tortą. 

Kremą gaminant baltymus sujungiame su cukrumi ir įdedame į kaitinamą puodą. Baltymus kaitiname iki 60 laispnių temperatūros, pastoviai maišome. Turi ištirpti cukrus ir atsirasti plėvelė. Perpilame į kitą indą, kad kuo greičiau ataušinti. Indą įdedame į kitą indą su šaltu vandeniu ir plakame. Baltymai plakami apie 15 minučių. Nedidelėmis porcijomis pridėti kambario temperatūros sviestą ir išmušti iki kremo. Gaunamas kietos konsistencijos kremas. Į kremą deda 3-4 arbatinius šaukštus karamelinio padažo ir išmaišoma. Maišoma šaukštu.  

Biskvitas supjaustomas į tris dalis. Apatinį gabalą aptepame puse kremo ir pabarstyti dar galima riešutais. Uždedame dar viena biskvito plokštuma ir aptepame likusiu kremu bei pabarstome riešutais. Uždedame viršų likusia plokštuma. Dedame į šaldytuvą.

Paruošiame karamelinį ganašą susmulkinant šokoladą ir užpilant karameliniu padažu. Atšaldome iki kambario temperatūros. Ganašu aptepame tortą, pabarstome riešutais. Grąžiname tortą į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Prieš pateikiant ant stalo atšildome kambario temperatūroje pusę valandos.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūgo pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Moliūgų ir morkų pyragas

Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: