Šašlykas marinuotas aluje
Sukurtas: 2018-06-19
  • Šašlykas marinuotas aluje

    Šašlykas marinuotas aluje

  Alkoholis labai suminkština mėsą. Alaus marinatas gerai įsigers į mėsą ir iškepti šašlykai bus  minkšti ir sultingi. Sultingumas daug priklausys ir nuo mažo kiekio druskos, jos į marinatą dedame labai nedaug. Jei marinuosime ilgai druskos geriau iš viso nedėti. 

  Kiaulienos sprandinė 1 kilogramas,
  Svogūnų galvos 0,6 kilogramo,
  Pusė litro alaus,
  

 Marinatui:

Pusė citrinos,
sauja čiobrelio, sauja raudonėlio, kelios šakelės kalninio dašio, sutrintas šaukštas kalendros sėklų, šaukštelis druskos, juodųjų pipirų, šaukštelis ciberžolės, saujelė peletrūno. 

Įspaudžiame citrinos sultis, įpilame kiek alaus ir sumetame pjaustytas žoleles. Sublenderiuojame ir suminkome su mėsa kur įpiltas likęs alus. Įdedame pjaustytus svogūnus ir išmaišome.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas