Šašlykas marinuotas aluje
Sukurtas: 2018-06-19
  • Šašlykas marinuotas aluje

    Šašlykas marinuotas aluje

  Alkoholis labai suminkština mėsą. Alaus marinatas gerai įsigers į mėsą ir iškepti šašlykai bus  minkšti ir sultingi. Sultingumas daug priklausys ir nuo mažo kiekio druskos, jos į marinatą dedame labai nedaug. Jei marinuosime ilgai druskos geriau iš viso nedėti. 

  Kiaulienos sprandinė 1 kilogramas,
  Svogūnų galvos 0,6 kilogramo,
  Pusė litro alaus,
  

 Marinatui:

Pusė citrinos,
sauja čiobrelio, sauja raudonėlio, kelios šakelės kalninio dašio, sutrintas šaukštas kalendros sėklų, šaukštelis druskos, juodųjų pipirų, šaukštelis ciberžolės, saujelė peletrūno. 

Įspaudžiame citrinos sultis, įpilame kiek alaus ir sumetame pjaustytas žoleles. Sublenderiuojame ir suminkome su mėsa kur įpiltas likęs alus. Įdedame pjaustytus svogūnus ir išmaišome.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas