Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu
Sukurtas: 2018-02-23
  • Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

    Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

  • Vištienos krūtinėlės salotos

    Vištienos krūtinėlės salotos


Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Ingredientai:

Pekino kopūstas 300 g
Paprika 1 vnt.
Obuolys (didelis) 1 vnt.
Alyvuogių (ar kitas augalinis) aliejus 20 g
Česnakas 1 skiltelė
Vištienos filė 200 g
Jūros druska ¾ arbatinio šaukštelio
Juodieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio
Natūralus juogurtas 125 ml
Garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
Citrinos sultys 5 ml
Skystas medus 15 g
Džiovinti krapai 1 arbatinis šaukštelis


Kopūstą smulkiai supjaustykite. Papriką ir obuolį supjaustykite plonais šiaudeliais. Įdėkite į dubenį ir palašinkite citrinos sulčių, kad obuolys netamsėtų. Rankomis išmaišykite.

Aliejuje pakepinkite perpjautą per pusę česnako skiltelę iki gražios auksinės spalvos ir jį išimkite. Gautame česnakiniame aliejuje pakepinkite vištienos gabaliukus (5-7 min).

Padažui sumaišykite likusius ingredientus (jūros druska ¾ arbatinio šaukštelio, juodieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio, natūralus juogurtas 125 ml, garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai, citrinos sultys 5 ml, skystas medus 15 g, džiovinti krapai 1 arbatinis šaukštelis). Gerai išmaišykite. Būtinai paraugite, suprasite, jei ko nors trūks.

Sudėkite salotas. Galima ant salotų mišinio padėti vištienos gabaliukus ir apipilti padažu. Kitas būdas - viską sumaišyti. Šias salotas galima daryti su grietine vietoj jogurto arba majonezą sumaišyti su grietine (50%/50%) ir prieskoniais (be garstyčių ir citrinos sulčių).


Marina P.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Baklažanų suktinukai su feta sūriu

Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas

Brusketa su pomidorais

Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Užtepėlė iš krabų lazdelių

Pikantiško skonio greitai pagaminama užtepėlė iš krabų lazdelių, silkės, ricotta sūrio

Šparagai sviesto padaže

Kaip skaniausiai paruošti šviežius šparagus, ypač tiks su sviestu ir neutralaus skonio sūriu.