Rissoto su baravykais ir vištiena
Atnaujinta: 2018-02-27
  • plovas su baravykais ir vištiena

Labanorinės jau kurie metai kaip nenuvilia baravykais. Nor 2015 metų vasara buvo tikra vasara su karščiais ir beveik be lietaus, tačiau keletą puikių baravykų pavyko surasti. Kieti, nesukirmyję jie tiesiog prašėsi kokiam nors įpatingam patiekalui.

Norėjau jį pavadinti rissoto, bet tai ką padariau labiau tiktų uzbekiškai virtuvei. Nors uzbekai vargu ar turi baravykų, bet tegul būna plovas, nes ryžių koše taip pat nenorėčiau to vadinti. Daugiaryžiu? Kažkaip neįprasta.

250 g ryžių,
3 baravykai - 0,6 kg,
200 g voveraičių,
300 g svogūnų,
400 g morkų,
0,6 kg vištienos ( naudojau šlaunelių mėsą be odelės),

50 g krapų, 100 g petražolių, saujelė čiobrelių,
5 šaukštai švelnios adžikos,

100 g. aliejaus, 50 g sviesto,

Druska, juodieji pipirai

 

Gaminau Wok keptuvėje. Įkaitinau aliejų ir sudėjau vištiena apskrudinti. Apskrudinti prireikė apie 15 minučių, po ko vištiena išėmiau, atidėjau atskirai. Nupyliau švarų aliejų, išmečiau priskrudusias smulkias liekanas. Tame pat aliejuje apkepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, tada sudėjau smulkiai pjaustytas morkas. Suminkštėjus morkoms visąk sudėjau į gruzdintos vištienos indą ir permaišiau.

Įpyliau kiek aliejaus ir ištirpinau sviestą. Sveistui ištirpus sudėjau gana dideliais gabalais supjaustytus baravykus. Sviestui įsigėrus ir grybams suminkštėjus dedami svogūnų, morkų, vištienos mišinys, beriama druska, pipirai, permaišoma. Ant mišinio suberiamos smulkiai pjaustytos voveraitės, smulkiai pjaustyti žalumynai, uždedama adžika. Viskas išlyginama.

Tolygiu sluoksniu užberiami ryžiai. Taip paruošus užpyliau vandens, kad apsemtų aukščiau per 1,5 piršto nuo ryžių paviršiaus. Dar geriau tiktų vištienos arba daržovių sultinys. Uždengus dangčiui privedama didele ugnimi iki virimo, vėliau ugnis sumažinama iki minimumo ir troškinama apie 20 minučių. Dangčio tikrinant ryžius nenuiminėti ! Geriau, palaikyti dar 10 minučių jei rašo, kad tiems ryžiams reikia 30 minučių virti.

 

Na o dar vienas baravykas sudorotas beveik žalias. Išėjo labai skaniai.

1 baravykas,
1 kiaušinis,
Šaukštas miltų
Druska, pipirai, aliejus

Baravykus supjaustome iki pusės centimetro storio gabaliukais. Pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame pradžioje plaktame kiaušinyje, vėliau miltuose. Sudedame į įkaitintą aliejų. Apkepinam pusę po kelias minute sir galima tiekti kaip puikų užkandį prie balto vyno.

O vyną su šiuo užkandžiu skanausime kol gaminsime rissoto.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: