Orkaitėje keptas upėtakis
Sukurtas: 2018-03-13
  • orkaiteje keptas upėtakis

    orkaiteje keptas upėtakis

Orkaitėje skaniausiai išeis pagaminti didelį ir riebų upėtakį. Išsiskyrusios sultys suminkštins bulves ir įsigers į jas. Upėtaklį paruošti neužims daug laiko.

 Ruošti upėtakį beveik nereikia. Pakanka ištraukti žiaunas. Upėtakis padruskinamas, papipirinamas, puikiai tiks ir kitokios žolėlės kaip čiobrelis, kalninis dašis, krapai, petražolė, mėta. Puikų skonį priduos įtrynus išspaustą česnaką. Užlašinus puikiai tiks pusė citrinos sulčių. Pamarinuoti pakaks pusvalandžio.

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Užlašiname aliejaus ir paskirstome po popierių. Dedame bulves, kalafijorus. Kiek pabarstome druska ir pipirais. Uždedame žuvį ir įdedame skardą  40 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

1.5 kg upėtakis,
0.8 kg bulvių,
0.4 kg kalafijorų,

Aliejus, druska, pipirai, prieskoniai, kelios skiltelės česnako, pusė citrinos. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdarytų kiaušinių receptas

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas