Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Atnaujinta: 2023-01-08

 Tradiciškai obuolių pyragų sezono pikas rugsėjo ir spalio mėnesį. Nors dar vienas laikotarpis obuolių pyragams sausio ir vasario mėnesį kai sandėliuojami obuoliai ima po truputį gesti. Atsiranda nedideli puvinukai dėl kurių obuolį išmesti gaila, palikti taip pat neišeina. Pats geriausias būdas padaryti daug daug obuolių pyragų. Tačiau norisi skirtingų obuolių pyragų. Puikių  obuolių pyragų receptų yra daug, dauguma jų derinami su pieno produktais. Nuostabus prancūziškas pyragas su grietinėlės padažu, obuolių pyragas su varške. Neabejotinai idealaus skonio obuolių pyragas su kondensuotu pienu. Pagaminti jį labai nesudėtinbga ir neužima daug laiko. 

Obuoliu pyragas su kondensuotu pienu

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra toks skanus, jog išsikepus pirmąjį kartą – dieviškas jo skonis kvies kepti ir dar, ir dar kartą.. Ir ne tik skonis kvies jį kepti dar kartą! Negana to, jog obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra nepaprastai skanus, tačiau ir paruošiamas taip greitai, kiek užtrunka ištarti “obuolių pyragas”. Lepinkitės jau šiandien!

Ingredientai:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 6 dideli obuoliai (rekomenduojame pasirinkti rūgštesnius obuolius)
  • 8 šaukštai miltų
  • 1 šaukštas grietinės
  • 400g (1 standartinis indelis) kondensuoto pieno, saldinto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

 

Obuolių pyrago su kondensuotu pienu paruošimo būdas:

  1. Dubenyje suplakti kiaušinius, supilti kondensuotą pieną bei sumaišyti su grietine. Viską gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
  2. Į gautą masę pamažu įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. Nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius atsargiai sumaišyti su tešla.
  4. Gautą tešlą pilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (pyrago viršų dar galima nukloti keletu obuolių skiltelių).
  5. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus – jis liks švarus. Kepame tol, kol obuolių pyragas taps gražios auksinės spalvos.

 

Rekomenduojame tik ką iš krosnies ištrauktą obuolių pyragą valgyti su ledais ar grietinėle. Nepaprastai skanu!

 

Skanaus!

 

Daugiau obuolių pyrago receptų rasite portalo publikuotame straipsnyje „Obuolių pyragas".

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Naminis obuolių pyragas

Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: