Mėlynių uogienė
Atnaujinta: 2020-09-29
  • mėlynių uogienė

  Mėlynės įsipina į pagrindinį uogų sezoną.  Jau baigiasi braškės ir žemuogės, prisirpę vyšnios ir tręšnės. Tuoj prasidės juodųjų ir raudonųjų serbentų sezonas. Tai nepertraukiami uogienių virimo savaitgaliai. Mėlynių taip pat verta padaryti keletą, o gal ir daugiau stiklainiukų.

  Mėlynės naudinga ir turinti net gydomųjų sąvybių uoga. Ji naudinga akims, virškinimo traktui, skrandžiui. Mėlynės stiprus antioksidantai. Mėlynes galima šaldyti trintas, sutrinti su cukrumi ir vartoti šviežias. Aišku pagaminti uogienę ar džemą. 

  Melynės gana lengvai renkamos uogos. Svarbu išlaukti laikotarpį kai jos prisirpsta ir lengvai atsikabina nuo stiebo. Galima nevargstant nusipirkti turguje, jų kaina nebūna itin didelė. Svarbu nusipirkti šviežias mėlynes, jos būna matinės. Su laiku mėlynės ima blizgėti. 

  1 kg mėlynių,
  0.7 - 1 kg cukraus,

Mėlynės puikiai derės su braškėmis, vyšniomis, tręšnėmis. 
Būtinai įdėkite į mėlynių uogienę džiovintų apelsinų žieveles.

Mėlynes perrenkame pašalindami sutrintas ir ligotas uogas, nuimame kotelius ir išrenkame lapelius. Išplauname ir susluoksniuojame kartu su cukrumi. Mėlynės kiek sunkiai išskiria sultis, todėl laikomos kiek ilgiau, apie parą. Kuo daugiau cukraus ištirps, tuo trumpesnis mėlynių virimo laikas. O kuo trumpiau verdama, tuo mažiau mėlynės praras naudingų savybių.

  Kai mėlynės užverda nuimame putas. Supurtome puodą, galima maišyti mediniu kotu. Verdama  nuo dešimties minučių iki pusvalandžio.  Verdant pusvalandį ganama tiršta džeminė konsistencija.  Karšta uogienė išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus ir užsukama steriliais dangteliais. Apverčiame kol atauš.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Avienos plovas

Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Jautienos čili sriuba

Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą

Konservuoti agurkai

Kaip konservuoti agurkus, agurkų marinavimo receptai, agurkų konservavimo patarimai

Krevetės grietinėlės padaže

Keptų krevečių grietinėlės padaže receptas, puikus receptas su krevetėmis

Krevetės pomidorų padaže

Krevečių troškinys pomidorų padaže

Mėlynių uogienė

Geriausia klasikinė mėlynių uogienė, kaip pagaminti uogienę iš mėlynių

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Patiekalai iš cukinijos

Receptai su cukinija, cukinijų konservavimas žiemai, cukinijų salotos žiemai

Salotos su smidrais

Sodraus skonio smidrų ir kruopų salotos paskanintos rūkyta žuvimi

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Svarainių sūris

Svarainių sūrio gaminimas, kaip pagaminti sūrį iš svarainių

Tobulas varškės apkepas

Greitai ir lengvai pagaminamas tobulas varškės apkepas tiks visai šeimai. Varškės apkepas su razinomis praturtintas naudingomis maistinėmis medžiagomis tiks ir patiks kiekvienam.

Trinta špinatų sriuba

4 rinktiniai trintos špinatų sriubos receptai, kreminė špinatų sriuba, trintos špinatų sriubos receptas, kelios paslaptys kaip pagerinti špinatų sriubos skonį,

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Varškės apkepas

Pasirinkite sau tinkantį tobulą varškės apkepo receptą. Purus ir burnoje tirpstantis varškės apkepo receptas puikiai tiks šeimos vakarienei.

Čili sriuba

Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Šparaginių pupelių mišrainė žiemai

Šparaginių pupelių mišrainės su svogūnais, grybais, pomidorais

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: