Marinuotos aukšlės portugališkai
Atnaujinta: 2020-09-29
  • marinuotos aukšlės

Aukšlių pagauti galima beveik visuose vandens telkiniuose. Gausu jų tiek ežeruose, tiek upėse. Nedidelė ir judri žuvelė labai įdomus žūklės objektas. Staigiai kimba, staigiai reikia pakirsti. Geriausia žvejoti naudojant itin ilgą pavadėlį ( apie 40 -50 centimetrų), griebia leidžiantis masalui. Plūdei pajudėjus jau dažniausiai būna įrijusi kabliuką.

Man labiausiai patinka aukšlės gruzdintos. Nelieka kauliuku, aišku nelabai kas lieka ir iš naudingų elementų. Tačiau tokias aukšles valgo net vaikai, žuvį valgantys itin retai.

Visai šauniai aukšlės išėjo jas pamarinavus. Pateikiu kiek panašų į eskabeče marinavimo variantą.

3 keptuvės aukšlių ( apie 30 vienetų)
200 g svogūnų galvų ir laiškų nuo keleto,
200 g pomidorų,
100 g morkų
Česnako galvutė,
Aliejaus 200 g,
Druska, pipirai, 2 šaukštai acto,
2 samčiai žuvies sultinio.
Sauja krapų ir petražolių


Aukšles kepame 6 - 7 minutes, kol gerai apskrunda. Sudedame į marinavimo indą. Iš nurodyto kiekio išeis apie 2 litrai produkto. Dalį aliejaus nupilame, likusiame kepame svogūnus ir neluptas česnako galvutes, pridedame morkas, vėliau sudedame pomidorus. Kepame kol suminkštės pomidorai, tada įpilame actą, druską , pipirus, sultinį.


Ant žuvies užbarstome pjaustytus krapus ir petražoles, pasmulkiname kelias skilteles česnako. Supilame marinatą. Užsukame dangtelį ir apverčiame. Ataušus dedame į šaldytuvą. Naudoti galima po paros. Puikiai tinka su šviežiomis bulvėmis

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Krevetės tempura tešloje

Užkandis su krevetėmis keptomis tempura tešloje

Marinuotos aukšlės portugališkai

Kaip skaniai marinuoti aukšles

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: