Marinuoti grybai žiemai
Sukurtas: 2018-08-29
  • marinuoti grybai žiemai

    marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimui geriausiai tinka maži ir kieti grybai. Smagu per Kalėdas ar Velykas atidaryti stiklainėlį mažyčių baravykų, gudukų. Sumaišius su smulkiai pjaustytais svogūnais ir grietine gauname išskirtinį šventinio stalo patiekalą. 

 Atrinkti grybai nuplaunami ir kiek nusausinami. Grybai sudedami į verdantį vandenį. Kuo mažiau vandens bus tuo daugiau išlaikysite grybų skonio. Galima netgi pavirti savo sultyse. Verdant nugriebiame putas. Baravykus, voveraites, lepšius ir kitus vertingus bei  tartarams tinkamus grybus verdame apie 10 minučių. Ūmėdes, gudukus ir kitus papildomo virimo prieš valgant reikalingus grybus verdame apie 20 minučių. 

   Marinatas:

1 litras vandens,
100 g acto ( 9 %)
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
Lauro lapeliai, keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai,

Marinatą viriname apie 5 minutes, actą supilame prieš pat pabaigą. Į marinatą dedame grybus ir paviriname apie 3-5 minutes. 


Išpilstome į stiklainius, užsukame steriliais dangteliais ir apverčiame. 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Grybų mišrainė su kopūstais

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas