Lęšių salotos
Sukurtas: 2018-02-27
  • Lęšių salotos

    Lęšių salotos

  • Sveikos lęšių salotos

    Sveikos lęšių salotos

Lęšiai - puikus produktas, praturtinantis kasdieninę mitybą baltymais ir geležimi. Lietuvoje lęšiai nėra itin populiarūs, tačiau be reikalo. Iš jų gaminamos sriubos, troškiniai, salotos, jie naudojami pagardams ir užtepėlėms gaminti. Patiekalai su lęšiais sveiki ir sotūs, net valgomi be mėsos ar duonos.

Lęšių salotoms reikės:

2 stiklinės žaliųjų lęšių
2 lauro lapeliai
Šakelė čiobrelio

2 lapkotinio saliero stiebai
2 morkos
1 raudona paprika
1 mėlynas svogūnas 
Ryšelis šviežių krapų
Pusė citrinos
2 česnako skiltelės
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

Gaminimas:

Lęšius išvirti su keliais lauro lapeliais ir šakele čiobrelio (galima iš vakaro užmerkti, tuomet išvirs greičiau). Prieskoniai lęšiams suteiks ypatingo aromato. Išvirus, lapelius ir čiobrelį išimti, lęšius atvėsinti.

Morkas, salierus, papriką, svogūną smulkiai supjaustyti. Česnaką išspausti, krapus sukapoti, citrinos sultis išspausti ant salotų, užpilti alyvuogių aliejaus, užberti druskos, pipirų ir viską išmaišyti.

Labai lengva, sotu ir sveika!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Gražgarsčių ir pomidorų salotos

Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Sveikuolių salotos

Sveikos salotos su daigintais grikiais ir saulėgrąžomis