Lazanija su grybais ir mėsa
Sukurtas: 2018-03-13
  • lazanija su grybais

    lazanija su grybais

400 g. pievagrybių,
60 g. džiovintų baravykų,
1.5 kg. faršo,
0.5 kg pomidorų,
0.2 kg paprikos,
100 g. svogūno,
4 česnako skiltelės,
3 šaukštai miltų,
1 l. pieno,
2 šaukštai sviesto,

Druska, juodieji pipirai, raudonėlis, petražolė.

400 g lazanijos lakštų,
200 g. fermentinio sūrio drožlių,

Maišant gana neutralaus skonio pievagrybius ir džiovintus baravykus pavyks visus grybus padaryti kvapiais ir išreikšto skonio. Tik kepinti reikėtų ant sviesto, nes aliejus ištraukia skonines sąvybes. 

   Ant aliejaus kepame stambiai supjaustytus česnakus, vėliau jiems dar nesukepus sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepiname iki karamelizacijos ir sudedame faršą. Išraiškingesnis faršas bus jei kepinsime dozėmis atskirai, kad suskrustų. Į faršo ir svogūnų mišinį dedame smulkiai pjaustytus pomidorus, papriką, prieskonius. Galima prieš prieskonių įdėjimą sudėti pjaustytus pievagrybius ir džiovintus baravykus. Tačiau daug daugiau skonio lazanijai suteiks grybai jei juos atskirai apkepinti svieste ir jau sudėti kai bus sluoksniuojama lazanija.

Tirpiname sviestą, kepiname apie minutę miltus, tada maišydami pilame pieną. Taip gausime bešamelio padažą.

  Esamas kiekis tinkamas orkaitės skardai 36x26. Išklojame skardą kepimo popieriumi, apačioje dedame sluoksnį lazanijos lakštų. Ant lazanijos pilamas bešamelis, dedamas faršas, sluoksnis grybų. Vėl dedame sluoksnį lazanijos, pilame bešamelį ir faršą. 

Viršuje sudedame sūrį ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

 

 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Lazanija su mėsos faršu

Lazanijos su mėsos faršu receptas

Makaronų apkepas su kumpiu

Greitai paruošiamas patiekalas iš makaronų, rūkyto kumpio ir sūrio