Lazanija su grybais ir mėsa
Atnaujinta: 2020-09-29
  • lazanija su grybais

400 g. pievagrybių,
60 g. džiovintų baravykų,
1.5 kg. faršo,
0.5 kg pomidorų,
0.2 kg paprikos,
100 g. svogūno,
4 česnako skiltelės,
3 šaukštai miltų,
1 l. pieno,
2 šaukštai sviesto,

Druska, juodieji pipirai, raudonėlis, petražolė.

400 g lazanijos lakštų,
200 g. fermentinio sūrio drožlių,

Maišant gana neutralaus skonio pievagrybius ir džiovintus baravykus pavyks visus grybus padaryti kvapiais ir išreikšto skonio. Tik kepinti reikėtų ant sviesto, nes aliejus ištraukia skonines sąvybes. 

   Ant aliejaus kepame stambiai supjaustytus česnakus, vėliau jiems dar nesukepus sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepiname iki karamelizacijos ir sudedame faršą. Išraiškingesnis faršas bus jei kepinsime dozėmis atskirai, kad suskrustų. Į faršo ir svogūnų mišinį dedame smulkiai pjaustytus pomidorus, papriką, prieskonius. Galima prieš prieskonių įdėjimą sudėti pjaustytus pievagrybius ir džiovintus baravykus. Tačiau daug daugiau skonio lazanijai suteiks grybai jei juos atskirai apkepinti svieste ir jau sudėti kai bus sluoksniuojama lazanija.

Tirpiname sviestą, kepiname apie minutę miltus, tada maišydami pilame pieną. Taip gausime bešamelio padažą.

  Esamas kiekis tinkamas orkaitės skardai 36x26. Išklojame skardą kepimo popieriumi, apačioje dedame sluoksnį lazanijos lakštų. Ant lazanijos pilamas bešamelis, dedamas faršas, sluoksnis grybų. Vėl dedame sluoksnį lazanijos, pilame bešamelį ir faršą. 

Viršuje sudedame sūrį ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

 

 

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: