Lašiša tempura tešloje
Sukurtas: 2018-12-25
  • Lašiša tempura tešloje

    Lašiša tempura tešloje

 Ši užkandėlė puikiai tinka tiek šilta tiek šalta. Sultinga, kiek riebi lašišos mėsa plonoje ir traškioje tempura tešloje.

  Lašišos reikėtų kaip galima šviežesnės. Nuimama  filė, ištraukomi visi kauliukai. Lašiša supjaustoma apie 3x3 centimetro gabaliukais. Kaip visada lašiša labai draugauja su krapais ir citrina. Dar įbarstoma druskos, juodųjų pipirų. Paspaudoma ir paliekama pusvalandžiui pasimarinuoti. 

  Tempūra tešla turėtų būti skysta ir naudojama tik ją paruošus. Vienas iš įdomių tempura tešlos paslapčių yra gazuoto mineralinio vandens panaudojimas.

100 g. miltų,
Šaukštas krakmolo,
200 g. mineralinio gazuoto vandens
1 kiaušinio trynys,

Sumaišome miltus ir krakmolą, pilame maišydami mineralinį vandenį. Sumaišius iš karto mirkome lašišą tešloje ir dedame į aliejų.  Kuo lašiša šviežesnė tuo galima trumpiau kepti. Netgi po pusę minutės iš abiejų kraštų. Arba pusę minutės dedant į fritiūrinę. 

 Optimalus laikas po minutę iš abiejų pusių. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Keptas upėtakis

Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu

Lašiša tempura tešloje

Lašišos užkandėlė tempuros tešloje

Lašišos salotos su bulguru

Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis

Lašišos salotos su bulvėmis

Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis

Orkaitėje keptas upėtakis

Kaip iškepti skanų upėtakį

Įdaryti kiaušiniai su lašiša

Lašiša įdarytų kiaušinių receptas

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas