Korėjietiškos morkos žiemai
Atnaujinta: 2019-09-01
  • Korėjietiškos morkos žiemai

Korėjietiškos morkos gali būti labai universaliai panaudotos. Jas panaudoju kaip garnyrą prie mėsos, dažnai įdedu į troškinius ar sriubas. 

Reikės:

3 kg morkų;
0,5 kg svogūnų;
2 didelės česnako galvos
1 puodelio cukraus
2 šaukštai druska be jodo
100 ml stalo acto (9%)
100 ml augalinio aliejaus

receptas:

Nuvalome nuplautas morkas, dar kartą nuplauname tekančiu vandeniu, nusausiname ir sumalame.
Idealiu atveju tam reikia specialaus „korėjietiško“ trintuvo. Tuomet salotos atrodo tradiciškai - ilgas plonas šiaudelis. Bet jei smulkinimui naudosite įprastą rupią trintuvę ar maisto kombainą, skonis nepasikeis. Taigi „dizainas“ lieka jūsų skoniu ir galimybėmis.

Išvalome ir susmulkiname svogūną. Jei norite, supjaustykite pusžiedžiais. Jei ne, galima susmulkinti per mėsmalę arba  kombainą.

Česnaką nulupame, išspaudžiame spaustuvu.  Sumaišykite paruoštas daržoves puode.

Belieka paruošti padažą.

Supilkite cukrų, druską ir pagardus.
Gatavo prieskonio alternatyva gali būti jūsų pačių paruoštas prieskonių rinkinys:

Išskirtinis variantas: žiupsnelis maltų raudonųjų ir juodųjų pipirų, ciberžolė, maltas kalendra (gali būti dedama keletas nesmulkintų grūdų, susmulkintų peiliu) ir karis sumaišomi su žiupsneliu.
Paprastesnis varaiantas: 2 šaukštai. kalendros ir 1 arbat juodieji pipirai (šviežesni kapoti arba malti).
Galima paeksperimentuoti su savo prieskonių receptu, su kuriuo korėjietiškos morkos žiemai įgis būdingą aštrų skonį ir patrauklų aromatą.

Dabar supilkite įkaitintą (bet ne verdantį) augalinį aliejų ir actą.
Kruopščiai sumaišykite turinį ir palikite per naktį. Per tą laiką korėjiečių morkų salotos išskirs sultis.  Iki ryto turėsite paruoštus užkandį.

Tačiau toks noras yra geras tik tuoj pat patiekiant patiekalą prie stalo. Jei planuojate palikti ruošimą žiemai, reikia sudėti į stiklainiukus  ir sterilizuoti užpildytas skardines.

 

Korėjietiško stiliaus morkų salotos žiemai

Taigi morkas (būtinai su sultimis) sudedame į stiklainius, kurių talpa yra 0,5–0,7 litro, uždengiame dangčiais ir leidžiame sterilizuojame verdančiame vandenyje. 0,5 l ar mažesnėms skardinėms pakanka 10 minučių. Didesnei talpai  sterilizacijos laiką padidiname dar 5-10 minučių.

Išvirti stiklainiai sandariai uždaromi dangčiais, apverčiami ir atvėsinami. Laikome vėsioje vietoje. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Korėjietiškos morkos žiemai

Korėjietiškų morkų žiemai gaminimo receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: