Kiaulienos troškinys aštriame padaže
Sukurtas: 2018-02-25
  • aštraus kiaulienos troškinio receptas

    aštraus kiaulienos troškinio receptas

  • aštrus kiaulienos troškinys su pievagrybiais

    aštrus kiaulienos troškinys su pievagrybiais

  • aštrus kiaulienos troškinys

    aštrus kiaulienos troškinys

Jums reikės:

  • kiaulienos išpjovos (~500-600 g),
  • 300 g pievagrybių,
  • 100 g fermentinio sūrio,
  • 100 ml grietinėlės,
  • mėgstamų daržovių (morkų, šparagų, brokolių ir kt., galima rinktis ir šaldytų daržovių mišinį),
  • 2 nedidelių svogūnų,
  • 3-4 didesnių virtų bulvių,
  • aštriųjų marinuotų paprikų,
  • saldžiosios paprikos miltelių,
  • aštriosios paprikos miltelių,
  • druskos ir juodųjų pipirų,
  • citrinpipirių,
  • keleto šaukštų aliejaus.

 

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame smulkintą kubeliais mėsą.Apkepame iš visų pusių ant didesnės ugnies ir atidedame į šalį. Likusį nuo mėsos padažą kaitiname toliau ir paskaniname prieskoniais, išmaišome ir leidžiame keletą minučių pavirti, kad prieskonių skoniai padaže pasiskirstytų. Į padažą dedame ir smulkintas marinuotas aštriąsias paprikas, galima įpilti truputį marinato, jei mėgstate aštriau.

Įkaitiname kitoje keptuvėje truputį aliejaus ir apkepame daržoves, kol pradės minkštėti.

 

Imame stiklinį troškintuvą ir jo apačioje vienu sluoksniu dėliojame smulkintas virtas bulves, tuomet dedame ploną daržovių sluoksnį, apkeptą mėsą ir likusias daržoves. Supilame padažą ir atsargiai pavartome indą, kad jis pasiskirstytų. Jei padažo norite daugiau - jį gali truputį praskiesti vandeniu ir įdėti daugiau prieskonių. Ant daržovių paskirstome grietinę ir išdėliojame itin plonai raikytus svogūnus. Ant viršaus beriame nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius, užbarstome sūrį. Troškintuvą uždengiame ir kišame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, leidžiame troškiniui troškintis apie valandą.

 

Patiekiama su ryžiais ir mėgstamu padažu.

Skanaus!

Tomas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas