Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre
Sukurtas: 2019-04-11
  • Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas majoneze

    Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas majoneze

Sprandinė yra geriausia kiaulienos dalis šašlykui. Net ir prasta sprandinė bus geriau nei geriausias kumpis. Tik reikia mokėti išrinkti. Sprandinė geriausiai jauno gyvulio. Tokia sprandinė bus iki 3 centimetrų storio, mėsa bus šviesi. Geriausia sprandinė kuri turi plonus lašinukų sluoksniukus. Kepant mėsai lašinukai suteikia daug malonaus sultingumo mėsai.

2 kg sprandinės mėsos,
0,6 l kefyro,
3 svogūnai,
1 česnako galvutė,
Juodieji pipirai šaukštelis, gelsvė džiovinta šaukštelis, čiobrelis džiovintas šaukštas

Supjaustome mėsą, išmaišome su pjaustytais svogūnais, įspaudžiame česnakus, suberiame pipirus, čiobrelius ir gelsvę. Išmaišius suminkome rankomis ir palaikome pusvalandį. Po to įpilame kefyrą ir dar kartą minkydami išmaigome. Laikome nuo kelių iki 10 valandų. Ilgiau laikyti neverta nes gali perrūgti svogūnai.

Prieš kepant šašlykus juos nuplauname ir sudėjus puode įdedame šaukštą akmens druskos ir išmaišome. Palaikome dešimtį minučių. Suveriame pernelyg stipriai nesuspaudžiant. Dedame virš karštų žarijų ir palaikom kol apskrus viena pusės, vėliau apskrus pervertus kita pusė.

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas majoneze

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kiaulienos troškinys aštriame padaže

Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais

Troškinys špižinėje puodynėje

Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas