Kepti avienos šonkauliukai
Atnaujinta: 2020-03-09

Turbūti pati skaniausia avienos dalis yra jos šonkauliukai su gabaliuku išpjautinės. Sultingesnė ši mėsa būna kepant orkaitėje ištisą eilę šonkaulių. Tačiau ir keptuvėje galima padaryti gurmanišką patiekalą iš gabaliukų po vieną šonkauliuką. Skonio nenulems prieskoniai, skonį nulems tinkamai parinkta mėsa, keptuvės įkaitimas ir kepimo laikas. Šiam patiekalui per akis kiek druskos ir pipirų.

 Aviena tokiam kepimui parinkti vidutinio amžiaus avinuko su nedideliu sluoksniuku riebaliuko. Galima panaudoti labai jauno ėriuko šonkauliukus be riebaliuko. Tačiau tada kepama labai trumpai ir mėsa patiekiama vidutinio iškepimo. Aišku būtina sąlyga,kad mėsa būtų itin šviežia ir iš patikimo tiekėjo. 

  Šonkauliukus supjaustom po vieną. Gerai įkaitinam keptuvę su augaliniu aliejumi. Įkaitinus dedame mėsą be jokių prieskonių. Kepame apie  1- 2 minutes, kol apskrus. Apverčiame po vieną šonkauliuką ir tik tada pabarstome druska ir pipirais. Į tarpus įberiame kiek pjaustyto česnako ir svogūnų. Taip pat ilgai nekepiname.  

 Kepimas aukštoje tempratūroje uždaro mėsos poras ir sumažina skysčio išgaravimą. Todėl jei mėsa senesnio avinuko galima kiek patroškinti uždengus dangčiu ir sumažinus ugnį.

kepti avienos šonkauliukai

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aviena troškinta orkaitėje

Orkaitėje su daržovėmis keptos avienos receptas

Avienos plovas

Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą

Kepti avienos šonkauliukai

Kaip iškepti sultingus avienos šonkauliukus ant keptuvės

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: