Kaukazo slyvų uogienė
Sukurtas: 2018-02-27
  • kaukazo slyvų uogienė

    kaukazo slyvų uogienė

Kaukazo slyvos vienos iš geriausiai prisitaikiusių vaizmedžių mūsų klimatui ir dirvožemiui. Šias slyvas dažniausiai ne augina, bet laiko. Jos auga savaime, fantastiškus derlius duos jei išgenėti, duoti kiek saulės ir geresnio grunto. Savo sodyboje laikiau dvi slyvas. Šiemet liko tik viena, nes kita neatlaikė vaisių gausos ir išlūžo. Slyvų nuo dviejų medžių pririnkom virš šimto litrų, dar dalinom ir kaimynams. Kompotų prigaminome beveik 50 litrų, jie eina pas mus milžiniškais greičiais. Kiek mažiau pasigaminom uogienės, labai jau daug vargo su kauliukų išėmimu.

Saldžiarūgštę Kaukazo slyvų uogienę sunku supainioti. Ji kiek rūgštesnė nei prinokusių mėlynųjų slyvų uogienė ir turi specifinį, vien Kaukazo slyvoms būdingą skonį.

1 kg kaukazo slyvų,
0,8 kg cukraus,


Slyvoms išimame kauliukus. Galima keliais būdais: išimant po kauliuką ir sutraiškant visas slyvas ir išimant kauliukus iš padarytos košės. Slyvas užpilam cukrumi ir laikome vėsioje vietoje 10 -12 valandų. Kaukazo slyvos išskiria daug sulčių, tokias slyvas reikės mažiau virti.


Slyvas verdame emaliuotame arba nerūdijančio plieno puode. Užvirus laikoma kol nugraibomos putos. Putas nugraibius pastatoma kelioms valandoms ataušti. Kelis kartus verdant uogienė bus tirštesnės konsistencijos ir kadangi reikės mažiau virti, išlaikys daugiau vitaminų.

Užvirus antrą kartą uogienę ji išpilstoma į sterilius stiklainiukus ir uždaromi steriliais dangteliais. Indeliai apverčiami, kad karšta uogienė pilnai sterilizuotų dangtelius ir stiklainio kakliuką.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkėliai garstyčiose

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Skaniausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Grybų mišrainė su kopūstais

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kaukazo slyvų uogienė

Gardžiausios uogienės iš Kaukazo slyvų receptas

Klasikinė aviečių uogienė

Kaip pagaminti skanią aviečių uogienę

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas

Klasikinė vyšnių uogienė

Kaip pagaminti skaniausią vyšnių uogienę

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai

Kriaušių ir agrastų kompotas

Gerai derantis kriaušių ir agrastų kompotas