Juodųjų serbentų uogienė
Sukurtas: 2019-07-08
  • juodųjų serbentų uogienė

    juodųjų serbentų uogienė

  Juodųjų serbentų uogienė ne visiems patinka. Ji turi stipriai išreikštą sodrų ir ryškų serbentinį skonį. Net naudojant didelį cukraus kiekį išlieka rūgštumas. Tačiau juodųjų serbentų uogienė yra labai deranti  trupininiuose pyraguose. Taip pat suteikia nepakartojamą kontrastą su varške, varškės kremais, jogurtais. Taip pat visai tiks su miltiniais blynais. jei ne grynas tai su varškiniu kremu ar net grietine.

  Surinkti juoduosius serbentus nėra sudėtinga. Ypač jei auginamos šiuolaikiškos juodųjų serbentų veislės. Šiuolaikiškų veislių juodieji serbentai auga kompaktiškomis kekėmis ir juos galima greitai surinkti nubraukiant į kibirą. Padedi kibirą šakos pabaigoje ir per minutę kitą nuskabai didžiausią šaką. Surinkus uogas uogienei galima atrinkti didžiausias uogas. Reikėtų pasidaryti "sijotuvą" ir nusisijos mažosios uogos. Liks didžiosios uogos ir lapai. Daugiausiai darbo užims juodųjų serbentų uogų sutvarkymas uogienei. Serbentams reikia nuskabyti kotelius ir sudžiuvusius taurėliapius. Serbentai kruopščiai nuplaunami. 

   1 kg juodųjų serbentų uogų
   1 kg cukraus, 
   300 - 400 g vandens,

Juodieji serbentai turi stiprią odelę. Ją galima suminkštinti palaikius  2- 3 minutes 70 -80 laipsnių temperatūroje. 

Uogos sudedamos į iš cukraus ir vandens paruoštą sirupą. Užvirinus nugraibomos putos ir uogienė nukeliama ir atvėsinama. Virinimo ir atvėsinimo procesas kartojamas 3 kartus. Juodųjų serbentų uogeinė turi pasidaryti tiršta.
  Supilstoma į stiklainiukus ir uždaroma pavirintais dangteliais. Apverčiama ir palaikoma kol atauš. Taip paruošta uogienė puikiai laikosi ir kambario temperatūroje. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Skaniausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Grybų mišrainė su kopūstais

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Juodųjų serbentų naminis vynas

Naminio juodųjų serbentų vyno gaminimas

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Kaukazo slyvų uogienė

Gardžiausios uogienės iš Kaukazo slyvų receptas