Jautienos steikas
Atnaujinta: 2021-02-09
  • jautienos_steikas

Jautienos steikas

Klasikinis kepsnys yra jautienos mėsos porcija, kepta iš abiejų pusių, kurios storis yra apie 2 cm. Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų. Dažniausiai steikas yra gaminamas iš nugarinės. Jis pasižymi puikiomis kulinarinėmis savybėmis ir gali būti lengvai derinamas su daržovėmis, kruopomis, makaronais, paruoštais garnyro pavidalu. 

 

jautienos_steikas

 

Ingredientai (2porcijos):

  • Jautiena - 400 gr 
  • Pipiriniai žirneliai - 20 vnt 
  • Pagal skonį sausi prieskoniai 
  • Lauro lapai -  3 vnt 
  • Česnako 1 skiltelė 
  • Druska pagal skonį
  • Augalinis aliejus - 4 šaukštai 

 

Paruošimas:

  • Pirmas žingsnis gaminant steiką,  yra nusausinti mėsą. 
  • Tada eina prieskoniai. Tradiciškai naudojami malti juodieji pipirai. Geriau juos malti prieš pat kepimą, jums patogiu būdu. Tačiau nepamirškite – pipirai neturi būti sumalti iki dulkelių konsistencijos, turi išlikti pipirų dalelės.
  • Dabar laikas keptuvei įkaisti, reikia gerai įkaitintos keptuvės. Tuo metu, pasūdykite mėsos gabalėlį, prieš tai išteptą aliejumi, apvoliokite šviežiai susmulkintuose pipiruose, pirštais švelniai baksnojame mėsos gabalą, kad druska ir prieskoniai gerai užsifiksuotų ant paviršiaus.
  • Jei keptuvė jau įkaito, supilkite į ją aliejų. Tada dedame kepsnį, padengtą prieskoniais, lauro lapais, ir supjaustytų griežinėliais česnaką.
  • Krosnies nepaliekame nė sekundei. Turime sulaukti tinkamo momento, nes kepsnio iškepimo laipsnis turėtų būti būtent toks, kokį pasirinkote jūs. Šiek tiek paraudusiam kepsniui pakanka trijų minučių kepti iš abiejų pusių. Jei norite geresnės plutos, pridėkite daugiau minučių ir pan. Niekada nenaudokite peilio ar šakutės kai mėsą versite į kitą pusę. Sultys neturėtų išbėgti. Todėl pasiimame ką nors patogesnio ir perverčiame į kitą pusę. 
  • Kepsnys paruoštas? Išimkite iš keptuvės ir patiekite. Skanaus!
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: