Grybų mišrainė su kopūstais
Sukurtas: 2018-02-27
  • grybų mišrainė su kopūstais

    grybų mišrainė su kopūstais

Klasikinis derinys yra grybai su troškintais kopūstais. Aišku trečias klasikinis ingradientas morkos tiesiog nepakeičiamos.  Grybai šioje mišrainėje gali būti bet kokie, tinka tiek kilmingieji baravykiniai, tiek traškios ūmėdės. Šioje mišrainėje panaudojau vidutinio amžiaus lepšius (paberžius) ir raudonikius.


1 kilogramas apvirtų grybų,
1,5 kilogramai kopūstų,
0,4 kg morkų,
1 galvutė česnako,
2 aštrūs čili pipirai,
Aliejus 200 g,
Druska 2 valgomieji šaukšai,
šaukštelis juodųjų pipirų,
Petražolių 200g,

 

Supjaustytas daržoves mėgstu kiek palaikyti, kad jos išskirtų sultis. Taip jos suminkštėja, išskiria sultis ir jas reikia mažiau virti.

Kopūstas supjaustomas 2x1 centimetro gabalėliais, išmaišomas su šaukšteliu druskos ir suslegiamas. Suslėgti galima rankomis, vėliau uždedama lėkštė su svoriu.  Po keleto valandų galima papildomai paslėgti rankomis, dažniausiai tada sultys apsemia visas pjaustytas daržoves.

Pirmiausia verdami kopūstai, reikės virti apie 15 - 20 minučių. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome smulkiai morkas. Apkepiname karštame aliejuje. Po 20 minučių virimo sudedame kepintas morkas ir grybus, pjaustytus čili pipirus, supilame likusį aliejų. Uždengiame puodą dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies 10 - 15 minučių.

Prieš pabaigą sudedame smulkiai pjaustytus česnakus ir petražoles. Išmaišome, užvirinam ir išpilstom į stiklainiukus.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkėliai garstyčiose

Traškių ir pikantiško skonio agurkėlių garstyčiose receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Skaniausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Grybų mišrainė su kopūstais

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Juodųjų serbentų naminis vynas

Naminio juodųjų serbentų vyno gaminimas

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Kaukazo slyvų uogienė

Gardžiausios uogienės iš Kaukazo slyvų receptas