Drėgnas jogurtinis obuolių pyragas
Atnaujinta: 2023-09-21

Drėgnas jogurtinis obuolių pyragas

Drėgnas obuolių pyragas visuomet sužavi visus iki vieno savo skoniu. Šis obuolių pyragas taps tikru virtuvės atradimu mėgstantiems drėgnus ir lengvus kepinius. Pyrago receptas, kuriuo dalinamės apačioje, yra neįtikėtinai lengvas. Tikrų tikriausia atgaiva! O juk atgaiva virtuvėje = atgaiva sieloje. Pamėginkite!

Dregnas jogurtinis obuoliu pyragas

 

Ingredientai:

  • 5 vienetai didelių obuolių (rekomenduojame rinktis saldžius)
  • 300ml miltų
  • 4 maži kiaušiniai
  • 140g cukraus
  • 300g natūralaus jogurto (galima naudoti ir graikišką jogurtą, o norint naudoti saldų jogurtą – į tešlą reikia dėti mažesnį cukraus kiekį)
  • 1 arbatinio šaukšto vanilinio cukraus (arba valinės ekstrakto)
  • 1 arbatinio šaukšto kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

 

Paruošimo būdas:

  1. Dubenyje išplakti kiaušinius kartu su jogurtu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi ar vanilės ekstraktu.
  2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei druską.
  3. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, pamažu supilti į jogurto bei kiaušinių su cukrumi masę ir gerai išplakti, kol gausis vientisa masė.
  4. Nuluptus obuolius, supjaustytus didesniais kubeliais, atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Gautą masę pilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  6. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, tuomet obuolių pyragą įkaitintoje orkaitėje kepti maždaug 30 minučių, kol įbestas medinis pagaliukas ištrauktas liks švarus ir neaplipęs tešla. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. 

 

Skanaus!

 

Daugiau obuolių pyrago receptų rasite portalo publikuotame straipsnyje „Obuolių pyragas" .

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: